ИТА: Џеко заустављен, не и Имобиле... Милан на бод од Роме, побједа Лација!

Фудбалери Милана победили су Пескару код куће са минималних 1:0, у дуелу 11. кола италијанске Серије А. Нападачи римских клубова, иначе најбољи стрелци Серије А, уочи данашњих мечева имали низ од четири утакмице у којима су стрелци мреже, али само један од њих је ту традицију наставио.

Фудбал 30.10.2016 | 19:00
ИТА: Џеко заустављен, не и Имобиле... Милан на бод од Роме, побједа Лација!
Италијански великан је тако остварио четврту победу у последњих пет утакмица и сада је на трећем месту на табели са 22 бода, пет мање од лидера Јувентуса.

Дуел на Сан Сиру одлучен је почетком другог полувремена, а гол је постигао Бонавентура у 49. минуту.

И гости су имали својих прилика, Мемушај је у 62. минуту био близу изједначења, али је ипак остало 1:0. Екипа Пескаре је сада 17. на табели са 7 бодова.

Милан сада има само бод мање од другопласиране Роме која није успела да победи Емполи у гостима, па је остало 0:0. Имали су Римљани 65% посед лопте, имали су и укупно 23 шута, али нису пробили мрежу голмана Скорупског. Един Џеко одиграо је цео меч за Рому, а на другој страни Урош Ћосић је остао на клупи.

На четвртом месту на табели је Лацио који је савладао Сасуоло са 2:1. Лулић у 50. и Имобиле у 55. минуту погодили су за домаћина, а Дефрел је био стрелац за госте.

Милинковић-Савић играо је до 82. минута, Душан Баста одиграо је цео меч, док је Филип Ђорђевић ушао четири минута пре краја.

Победу у недељу поподне остварио је Кротоне који је био бокљи од Кјева са 2:0 головима Троте у првом и Фалкинелија у другом полувремену.

Најубедљивија је била Атланта која је славила против Ђеное са 3:0 головима Куртића(2) и Гомеса. Никола Нинковић је ушао у 62. минуту за госте, а Дарко Лазовић је одиграо цео меч.

Нападачи римских клубова, иначе најбољи стрелци Серије А, уочи данашњих мечева имали низ од четири утакмице у којима су стрелци мреже, али само један од њих је ту традицију наставио.

Рома је на стадиону "Карло Кастелани" у Емполију имала прилику за пету победу у низу, којом би се поново приближила водећем Јувентусу на два бода заостатка. Ипак, стигла је само до бода.

ЕМПОЛИ - РОМА 0:0

Сјајним одбранама Лукаш Скорупски, иначе играч Роме на позајмици у Емполију, сачувао је своју мрежу и тако, чини се, поручио челницима "вучице" да су погрешили што нису озбиљније рачунали на његове услуге.

У неколико наврата феноменално је интервенисао, одбранивши ударце Мухамеда Салаха, Едина Џеке, Леандра Паредеса и Стефана ел Шаравија, који је у надокнади два пута одлично шутирао, али "јединица" Емполија била је несавладива.

Играчи Емполија седам утакмица заредом нису затресли противничку мрежу. И на данашњем мечу углавном су били у подређеном положају, гледали како да сачувају свој гол, у чему су на крају и успели. Ипак, опасно су запретили у финишу преко Масима Макаронеа, али остало је 0:0.

Тим Лучана Спалетија сада има четири бода заостатка за "старом дамом", која је синоћ у дербију кола савладала Наполи 2:1.

У дуелу Лација и Сасуола у првом полувремену није било погодака, а онда се отворило у наставку. За само осам минута публика на "Олимпику" видела је три поготка, од којих је први дело бх. репрезентативца Сенада Лулића. Други гол за "небескоплаве" постигао је Ћиро Имобиле и тако наставио страшну серију. Повремени репрезентативац Италије уписао је већ девет голова у сезони, а пети меч у низу био је стрелац.

Недостаје му сада само један да стигне првог стрелца лиге Едина Џеку, који данас није успео да искористи неколико прилика против Емполија.

До прве овосезонске победе дошао је Кротоне, и то голом из пенала. Победоносном голу претходила је свађа домаћих играча Марчела Троте и Дијега Фалћинелија код извођења најстроже казне. На крају се све ипак добро завршило по домаће. На крају је "неправда" исправљена. Фалћинели је у другом минуту судијске надокнаде поставио коначних 2:0.

СЕРИЈА А - 11. КОЛО:

Аталанта - Ђенова 3:0 (2:0)
/Куртић 36, 45, Гомез 85/

Милан - Пескара 1:0 (0:0)
/Бонавентура 49/

Кротоне - Кјево 2:0 (1:0)
/Трота 45+3 пен, Фалћинели 90+2/

Емполи - Рома 0:0

Лацио - Сасуоло 2:1 (0:0)
/Лулић 50, Имобиле 55 - Дефрел 58/

Сампдорија - Интер (20:45)

У понедјељак:

Удинезе - Торино (19:00)
Каљари - Палермо (21:00)

Одиграно у суботу:

Болоња - Фиорентина 0:1 (0:1)
/Калинић 31 пен/

Јувентус - Наполи 2:1 (0:0)
/Бонући 50, Игуаин 71 - Каљехон 54/

ТАБЕЛА: Јувентус 27, Рома 23, Милан 22, Лацио 21, Наполи 20, Фиорентина 16, Аталанта 16, Ђенова 15, Торино (-1) 15, Кјево 15, Интер (-1) 14, Удинезе (-1) 13, Сасуоло 13, Каљари (-1) 13, Болоња 13, Сампдорија (-1) 11, Пескара 7, Емполи 7, Палермо (-1) 6, Кротоне 5.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар