ITA: Džeko zaustavljen, ne i Imobile... Milan na bod od Rome, pobjeda Lacija!

Fudbaleri Milana pobedili su Peskaru kod kuće sa minimalnih 1:0, u duelu 11. kola italijanske Serije A. Napadači rimskih klubova, inače najbolji strelci Serije A, uoči današnjih mečeva imali niz od četiri utakmice u kojima su strelci mreže, ali samo jedan od njih je tu tradiciju nastavio.

Fudbal 30.10.2016 | 19:00
ITA: Džeko zaustavljen, ne i Imobile... Milan na bod od Rome, pobjeda Lacija!
Italijanski velikan je tako ostvario četvrtu pobedu u poslednjih pet utakmica i sada je na trećem mestu na tabeli sa 22 boda, pet manje od lidera Juventusa.

Duel na San Siru odlučen je početkom drugog poluvremena, a gol je postigao Bonaventura u 49. minutu.

I gosti su imali svojih prilika, Memušaj je u 62. minutu bio blizu izjednačenja, ali je ipak ostalo 1:0. Ekipa Peskare je sada 17. na tabeli sa 7 bodova.

Milan sada ima samo bod manje od drugoplasirane Rome koja nije uspela da pobedi Empoli u gostima, pa je ostalo 0:0. Imali su Rimljani 65% posed lopte, imali su i ukupno 23 šuta, ali nisu probili mrežu golmana Skorupskog. Edin Džeko odigrao je ceo meč za Romu, a na drugoj strani Uroš Ćosić je ostao na klupi.

Na četvrtom mestu na tabeli je Lacio koji je savladao Sasuolo sa 2:1. Lulić u 50. i Imobile u 55. minutu pogodili su za domaćina, a Defrel je bio strelac za goste.

Milinković-Savić igrao je do 82. minuta, Dušan Basta odigrao je ceo meč, dok je Filip Đorđević ušao četiri minuta pre kraja.

Pobedu u nedelju popodne ostvario je Krotone koji je bio boklji od Kjeva sa 2:0 golovima Trote u prvom i Falkinelija u drugom poluvremenu.

Najubedljivija je bila Atlanta koja je slavila protiv Đenoe sa 3:0 golovima Kurtića(2) i Gomesa. Nikola Ninković je ušao u 62. minutu za goste, a Darko Lazović je odigrao ceo meč.

Napadači rimskih klubova, inače najbolji strelci Serije A, uoči današnjih mečeva imali niz od četiri utakmice u kojima su strelci mreže, ali samo jedan od njih je tu tradiciju nastavio.

Roma je na stadionu "Karlo Kastelani" u Empoliju imala priliku za petu pobedu u nizu, kojom bi se ponovo približila vodećem Juventusu na dva boda zaostatka. Ipak, stigla je samo do boda.

EMPOLI - ROMA 0:0

Sjajnim odbranama Lukaš Skorupski, inače igrač Rome na pozajmici u Empoliju, sačuvao je svoju mrežu i tako, čini se, poručio čelnicima "vučice" da su pogrešili što nisu ozbiljnije računali na njegove usluge.

U nekoliko navrata fenomenalno je intervenisao, odbranivši udarce Muhameda Salaha, Edina Džeke, Leandra Paredesa i Stefana el Šaravija, koji je u nadoknadi dva puta odlično šutirao, ali "jedinica" Empolija bila je nesavladiva.

Igrači Empolija sedam utakmica zaredom nisu zatresli protivničku mrežu. I na današnjem meču uglavnom su bili u podređenom položaju, gledali kako da sačuvaju svoj gol, u čemu su na kraju i uspeli. Ipak, opasno su zapretili u finišu preko Masima Makaronea, ali ostalo je 0:0.

Tim Lučana Spaletija sada ima četiri boda zaostatka za "starom damom", koja je sinoć u derbiju kola savladala Napoli 2:1.

U duelu Lacija i Sasuola u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a onda se otvorilo u nastavku. Za samo osam minuta publika na "Olimpiku" videla je tri pogotka, od kojih je prvi delo bh. reprezentativca Senada Lulića. Drugi gol za "nebeskoplave" postigao je Ćiro Imobile i tako nastavio strašnu seriju. Povremeni reprezentativac Italije upisao je već devet golova u sezoni, a peti meč u nizu bio je strelac.

Nedostaje mu sada samo jedan da stigne prvog strelca lige Edina Džeku, koji danas nije uspeo da iskoristi nekoliko prilika protiv Empolija.

Do prve ovosezonske pobede došao je Krotone, i to golom iz penala. Pobedonosnom golu prethodila je svađa domaćih igrača Marčela Trote i Dijega Falćinelija kod izvođenja najstrože kazne. Na kraju se sve ipak dobro završilo po domaće. Na kraju je "nepravda" ispravljena. Falćineli je u drugom minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 2:0.

SERIJA A - 11. KOLO:

Atalanta - Đenova 3:0 (2:0)
/Kurtić 36, 45, Gomez 85/

Milan - Peskara 1:0 (0:0)
/Bonaventura 49/

Krotone - Kjevo 2:0 (1:0)
/Trota 45+3 pen, Falćineli 90+2/

Empoli - Roma 0:0

Lacio - Sasuolo 2:1 (0:0)
/Lulić 50, Imobile 55 - Defrel 58/

Sampdorija - Inter (20:45)

U ponedjeljak:

Udineze - Torino (19:00)
Kaljari - Palermo (21:00)

Odigrano u subotu:

Bolonja - Fiorentina 0:1 (0:1)
/Kalinić 31 pen/

Juventus - Napoli 2:1 (0:0)
/Bonući 50, Iguain 71 - Kaljehon 54/

TABELA: Juventus 27, Roma 23, Milan 22, Lacio 21, Napoli 20, Fiorentina 16, Atalanta 16, Đenova 15, Torino (-1) 15, Kjevo 15, Inter (-1) 14, Udineze (-1) 13, Sasuolo 13, Kaljari (-1) 13, Bolonja 13, Sampdorija (-1) 11, Peskara 7, Empoli 7, Palermo (-1) 6, Krotone 5.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar