Завршен 61. Сајам књига у Београду

Међународни београдски сајам књига данас је завршен церемонијом примопредаје "Отворене књиге" коју је амбасадор Ирана, земље почасног госта, предао амбасадорима Аустрије, Њемачке и Швајцарске, које ће сљедеће године представити издаваштво на њемачком језичном подручју.

Србија 30.10.2016 | 14:20
Завршен 61. Сајам књига у Београду
Под слоганом "Књигу у руке", на 61. Међународном београдском сајму књига ове године учествовало је више од 450 домаћих и страних излагача, међу којима се представило и издаваштво Републике Српске.

Признање за издавача године овогодишњег сајма равноправно су подијелиле издавачке куће из Београда "Клио" и "Лагуна".

Народна универзитетска библиотека Републике Српске и "Службени гласник" Републике Српске добитници су награде за најбољег издавача из дијаспоре на 61. Међународном београдском сајму књига за издавање књиге "Петар Кочић - С планине и испод планине и друга проза".

Издаваштво Републике Српске успјешно је представљено на заједничком штанду у организацији Представништва Републике Српске у Србији под слоганом "Идеш ли роде?" из Кочићеве приче "Кроз мећаву".

У оквиру наступа Републике Српске на овогодишњем београдском сајму књига представљена су 42 аутора и организовано 67 промоција књига из Српске. 

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар