Završen 61. Sajam knjiga u Beogradu

Međunarodni beogradski sajam knjiga danas je završen ceremonijom primopredaje "Otvorene knjige" koju je ambasador Irana, zemlje počasnog gosta, predao ambasadorima Austrije, Njemačke i Švajcarske, koje će sljedeće godine predstaviti izdavaštvo na njemačkom jezičnom području.

Srbija 30.10.2016 | 14:20
Završen 61. Sajam knjiga u Beogradu
Pod sloganom "Knjigu u ruke", na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga ove godine učestvovalo je više od 450 domaćih i stranih izlagača, među kojima se predstavilo i izdavaštvo Republike Srpske.

Priznanje za izdavača godine ovogodišnjeg sajma ravnopravno su podijelile izdavačke kuće iz Beograda "Klio" i "Laguna".

Narodna univerzitetska biblioteka Republike Srpske i "Službeni glasnik" Republike Srpske dobitnici su nagrade za najboljeg izdavača iz dijaspore na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga za izdavanje knjige "Petar Kočić - S planine i ispod planine i druga proza".

Izdavaštvo Republike Srpske uspješno je predstavljeno na zajedničkom štandu u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji pod sloganom "Ideš li rode?" iz Kočićeve priče "Kroz mećavu".

U okviru nastupa Republike Srpske na ovogodišnjem beogradskom sajmu knjiga predstavljena su 42 autora i organizovano 67 promocija knjiga iz Srpske. 

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar