Приче да је општина продала земљу Арапима је подвала

На Златишту изнад Сарајева неће бити подигнути крст нити спомен-обиљежје „жртвама из редова војске Републике Српске“, како су то најављивали из Републике Српске. Четрдесет дунума земљишта у подножју Требевића, наиме, купила је фирма „Емиратес“, арапских власника. Они су и власници недавно саграђеног забавног парка „Суннyланд“.

Босна и Херцеговина 30.10.2016 | 13:13
Приче да је општина продала земљу Арапима је подвала
Стамбени комплекс

Арапски инвеститори неће подизати никаква спомен-обиљежја. Како се могло незванично чути, на овом земљишту највјераватније ће бити саграђен стамбени комплекс с луксузним вилама, а није искључено да никну и нови забавни паркови. 

Информација да су Арапи купили земљиште на Златишту подигла је велику прашину у Републици Српској, а поједини медији из Српске, начелника општине Источни Стари Град Боју Гашановића оптужили су за велеиздају.



"На овом мјесту пролијевана је српска крв", одзвањале су ријечи с телевизије из Српске.

Гашановић, пак, у разговору за „Аваз“ кроз смијех каже да он никога није издао. 

Истиче да он није надлежан за продају земље. Појашњава нам да је земља за градњу забавног парка „Суннyланд“ продата уз сагласност Сребренке Голић, министра просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске. 

"Она је издала грађевинску дозволу. Када се ради пројект на подручју двије општине, онда Министарство издаје грађевинске дозволе и даје сагласности. Тако да је она у привременој грађевинској дозволи написала да Општина Источни Стари Град ријеши имовинске односе и заврши с том фирмом. Даље, да би она издала грађевинску дозволу, МУП Републике Српске мора дати сагласност, као и све републичке службе. Није Бојо Гашановић сјео и рекао: „Ево, ја продајем земљу“ , објашњава Гашановић. 

Што се тиче приче о продаји нових 40 дунума земље, који обухватају и локалитет на којем су требали бити подигнути крст и спомен-обиљежје, односно мјесто гдје је био постављен импровизирани крст, ни то није продала Општина, јер је ријеч, како наводи Гашановић, о приватној земљи која је била у власништву Бошњака. Од Бошњака је земљу купила фирма „АГ Комерц“ из Бање Луке, власника Добривоја Видића.



Бошњачка земља

"Послије је он ту земљу продао фирми „Емиратес“. То се мене не тиче, шта људи раде са земљом и коме продају. Нити се појављује Општина нити ја имам какве везе с тим. Срби, даље, шта су радили, мене то не интересује. И та прича да сам ја продао земљу гдје је пролијевана српска крв је невјероватна. Такође, све то скупа коментаришу људи који су некомпетентни", истиче Гашановић. 

"Отровне стрелице"

Начелнику Источног Старог Града јасно је одакле долазе, како је навео, отровне стрелице према њему. 

"Нападају ме они који не живе на том локалитету. Није ми јасно откуд њихово интересовање и брига за ту земљу, кад нити су ту рођени нити ту живе", каже Гашановић.

Извор: Дневни аваз

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зазор

30.10.2016 13:06

Засто се Голицева и Гацановиц препуцавају? Земљјсте је продато на основу уговора кода би се млгло књизити на новог власника. Подруцна једкница ГУПИстоцног Старог Града је сигурно у посједу тог и тих уговора и врло лако се мозе утврдити ко су били претхони власниц а ко су садасњи власници. Катастске и грунтове књеге гдје се уписују права на нкретнинам су ЈАВНИ документи ! Објавите те уговоре и прекинуте препуцавање и бусање у прса о патриотизму!

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

30.10.2016 13:33

Продали него шта...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

30.10.2016 16:52

АКО НЕМА УГОВОРА О ПРОДАЈИ БОСКЕ НЕМА НИ УГОВОРА О ПРОДАЈИ ЗЕМЉЕ, СВОЈСТВЕНО ДОДИКУ И ЦРВЕНИМА.

ОДГОВОРИТЕ