Мото ГП добио деветог побједника у сезони!

Андреа Довициозо остварио је прву победу после седам година и постао девети возач који је ове сезоне тријумфовао на трци Мото ГП шампионата.

Остали спортови 30.10.2016 | 09:45
Мото ГП добио деветог побједника у сезони!
Довициозо је на свом Дукатију славио на Сепангу за Велику награду Малезија испред Валентина Росија, док је шампион Марк Маркес одустао други пут у низу.

Италијан, који је последњи пут у "краљевској класи" славио 2009. на Донингтону, обележио је протекли викенд у Малезији јер је осим победе остварио пол позицију и извезао најбржи круг на стази.

Поред двојице момака за Апенина на победничком постољу нашао се и један Шпанац, возач Јамахе Хорхе Лоренцо.

До четврте позиције стигао је Ектор Барбера, испред Лориса Баса, шести је био Маверик Вињалес, а првих десет су комплетирали Алваро Баутиста, Џек Милер, Пол Еспаргаро и Данило Петручи.

За разлику од трке Формуле 1 где су недавно трибине на Сепангу биле полупразне, сада су биле препуне упркос кишном времену које је направило доста проблема возачима.

Малезија ће по лепом сећању остати и Жоану Зарку који је победом на Сепангу у претпоследњој трци сезоне одбранио титулу у Мото2 категорији. Он је постао први Француз са више од једне титуле. На Сепангу је славио 15. пут ове сезоне.

Сепанг је била претпоследња стаза ове сезоне, тачка на спектакуларну годину биће стављена 13. новембра у Валенсији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар