БЕЛ: Ау, какав ужас од ''дербија сезоне''!

Дерби између лидера и шампиона - најдосадњи меч године и кандидат за најкомичнију ситуацију у сезони! Најважнији окршај у овом колу разочарао!

Фудбал 30.10.2016 | 10:30
БЕЛ: Ау, какав ужас од ''дербија сезоне''!
Најављивано је да шампион Клуб Бриж у Варегем стиже с намером да освоји три бода и озбиљно закува сам врх табеле, али од свега тога није било ништа, већ је виђена права фудбалска успаванка, по једна прилика за обе стране и то је то. Имамо кандидата за најлошији меч године - 0:0.

Ни један ни други тим током 90 минута меча нису се усудили на ризик, није било ни темпа ни изразитих шанси, већ се све завршило на покушајима Вормера са једне и Де Фаува са друге стране. Али, коначним исходом далеко су задовољнији домаћи играчи, јер је Зулте Варегем остао на лидерској позицији, док се са друге стане Мишелу Прудому озбиљно љуља клупа.

Да ли је у питању био најлошији меч у овој години, биће времена за процену, али се на њему десила једна изузетно комична ситуација, готово невероватна, у којој су учествовали гостујући играчи и судија Серж Гумиени. У трећем минуту надокнаде досуђен је слободан ударац за Бриж, а живи зид домаћих је био удаљен највише шест метара, па су уследили протести. Дион Колс се чак одлучио и да измери удаљеност, али је главни арбитар одлучио да аутоматски означи крај меча.

Три важна бода ове вечери освојио је Генк, који је на свом терену савладао фењераша Вестерло (2:1), док је меч између Еупена и Локерена завршен резултатом 2:2. Читаву утакмицу на терену је био српски интернационалац и некадашњи првотимац Црвене звезде и суботичког Спартака Марко Мирић. Исти је случај и са Бојаном Настићем, који је у дресу Генка поново провео свих 90 минута на терену.

ПРО ЛИГА - 13. КОЛО:

Зулте Варегем - Клуб Бриж 0:0

Генк - Вестерло 2:1 (0:0)
/Позуело 54, Каереис 66 - Миленбергс 82/

Еупен - Локерен 2:2 (1:1)
/Оњекуру 20, Сила 78 - Терки 42, Стретман 88/

Ст. Трујден - Шарлроа 2:2 (1:1)

Недеља:
14.30 Остенде – Стандард
18.00 Мехелен – Гент
20.00 Мускрон – Кортрајк
20.00 Васланд Беверен - Андерлехт

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар