BEL: Au, kakav užas od ''derbija sezone''!

Derbi između lidera i šampiona - najdosadnji meč godine i kandidat za najkomičniju situaciju u sezoni! Najvažniji okršaj u ovom kolu razočarao!

Fudbal 30.10.2016 | 10:30
BEL: Au, kakav užas od ''derbija sezone''!
Najavljivano je da šampion Klub Briž u Varegem stiže s namerom da osvoji tri boda i ozbiljno zakuva sam vrh tabele, ali od svega toga nije bilo ništa, već je viđena prava fudbalska uspavanka, po jedna prilika za obe strane i to je to. Imamo kandidata za najlošiji meč godine - 0:0.

Ni jedan ni drugi tim tokom 90 minuta meča nisu se usudili na rizik, nije bilo ni tempa ni izrazitih šansi, već se sve završilo na pokušajima Vormera sa jedne i De Fauva sa druge strane. Ali, konačnim ishodom daleko su zadovoljniji domaći igrači, jer je Zulte Varegem ostao na liderskoj poziciji, dok se sa druge stane Mišelu Prudomu ozbiljno ljulja klupa.

Da li je u pitanju bio najlošiji meč u ovoj godini, biće vremena za procenu, ali se na njemu desila jedna izuzetno komična situacija, gotovo neverovatna, u kojoj su učestvovali gostujući igrači i sudija Serž Gumieni. U trećem minutu nadoknade dosuđen je slobodan udarac za Briž, a živi zid domaćih je bio udaljen najviše šest metara, pa su usledili protesti. Dion Kols se čak odlučio i da izmeri udaljenost, ali je glavni arbitar odlučio da automatski označi kraj meča.

Tri važna boda ove večeri osvojio je Genk, koji je na svom terenu savladao fenjeraša Vesterlo (2:1), dok je meč između Eupena i Lokerena završen rezultatom 2:2. Čitavu utakmicu na terenu je bio srpski internacionalac i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i subotičkog Spartaka Marko Mirić. Isti je slučaj i sa Bojanom Nastićem, koji je u dresu Genka ponovo proveo svih 90 minuta na terenu.

PRO LIGA - 13. KOLO:

Zulte Varegem - Klub Briž 0:0

Genk - Vesterlo 2:1 (0:0)
/Pozuelo 54, Kaereis 66 - Milenbergs 82/

Eupen - Lokeren 2:2 (1:1)
/Onjekuru 20, Sila 78 - Terki 42, Stretman 88/

St. Trujden - Šarlroa 2:2 (1:1)

Nedelja:
14.30 Ostende – Standard
18.00 Mehelen – Gent
20.00 Muskron – Kortrajk
20.00 Vasland Beveren - Anderleht

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar