ХОЛ: Переиро провозао досадни ПСВ кроз Арнем! ''Минималац'' Ајакса!

Витесе није успео да одоли пред Филипсовцима. Зијех ретко погађа, али кад му севне на левицу... Феноменалан погодак везисте Ајакса у тријумфу над Ексцелзиором - 1:0!

Фудбал 30.10.2016 | 10:00
ХОЛ: Переиро провозао досадни ПСВ кроз Арнем! ''Минималац'' Ајакса!
Досадни ПСВ из Ајндховена синоћ је испунио примарни циљи и забележио победу над Витесеом од 2:0 којом је у добром расположењу најавио дуел са Бајерном из Минхена у оквиру Лиге шампиона. Међутим, ако буду овако незаинтересовани и против Бавараца не гине им лош резултат.

Незанимљивих 90 минута као да су били показна вежба за тим Филипа Кокуа који се намерно повукао пред свој гол и дозволио Витесеу да диктира и напада их. У таквој игри пречка после шута Рашице средином другог полувремена била је једини кризни тренутак за Филипсовце који су вечерас славили головима Гастона Переира.

Прво је у 12. минуту на пас Рамселара млади Уругвајац стигао до четвртог гола у сезони, а тачку на овај меч ставио је у надокнади времена после контре када је после асистенције Мексиканца Гвардада успео да матира одбрану Витесеа и овери тријумф Филипосваца на овом незанимљивом гостовању.

Зијех ретко погађа, али кад му севне на левицу... Феноменалан погодак везисте Ајакса у тријумфу над Ексцелзиором - 1:0!

Ако због ничега другог оно бар због гола Хакима Зијеха вредело је вечерас доћи на Амстердам Арену и уживо гледати утакмицу између Ајакса и Ексцелзиора у оквиру 11. кола Ередивизије. Сјајан ударац левицом са преко 25 метара у 48. минуту био је тренутак одлуке овог занимљивог дуела у којем је тим из холандске престонице забележио значајан минимални тријумф (1:0) у потери за лидером Фајенордом.

Феноменално је фудбалер мароканског порекла одапео праћку, а голман Мујтерс и поред свог напора није могао ништа код овог шута. Овај мајстор фудбала не погађа често мрежу противника ове сезоне, али када то учини скоро сваки шут је спектакуларан. 

Имао је Ајакс иницијативу, био много бољи, али није успе да је крунише још неким поготком. Најбољу прилику пропустио је Ласе Шене који је у 60. минуту пропустио најстрожу казну. Гости, ипак, нису до краја каснили овај промашај.

Ајакс је рутински стигао до осме победе у Ередивизији после које је пришао Фајенорду на два бода, с тим да тим из Ротердама сутра игра свој меч ове рунде на Де Кајпу против Херенвена. У табору Копљаника вечерас није наступио српски репрезентативац Немања Гудељ због повреде бутног мишића.

ЕРЕДИВИЗИЈА – 11. КОЛО

Петак
Твенте – Рода 0:0

Субота
Виљем – Гронинген 2:1 (0:0)
/Хаје 86, Огбече 85 - Махи 75/

Хераклес – Спарта 2:2 (0:1)
/Дари 68, Кувас 81 - Ел Азузи 44, Броњо 82/

Витесе – ПСВ 0:2 (0:1)
/Переиро 12, 90+3/

Ајакс – Ексцелзиор 1:0
/Зијех 48/

Недеља
12.30 Цволе – ГА Иглс
14.30 Фејенорд – Херенвен
14.30 Утрехт – НЕЦ
16.45 Ден Хаг – АЗ Алкмар

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар