HOL: Pereiro provozao dosadni PSV kroz Arnem! ''Minimalac'' Ajaksa!

Vitese nije uspeo da odoli pred Filipsovcima. Zijeh retko pogađa, ali kad mu sevne na levicu... Fenomenalan pogodak veziste Ajaksa u trijumfu nad Ekscelziorom - 1:0!

Fudbal 30.10.2016 | 10:00
HOL: Pereiro provozao dosadni PSV kroz Arnem! ''Minimalac'' Ajaksa!
Dosadni PSV iz Ajndhovena sinoć je ispunio primarni cilji i zabeležio pobedu nad Viteseom od 2:0 kojom je u dobrom raspoloženju najavio duel sa Bajernom iz Minhena u okviru Lige šampiona. Međutim, ako budu ovako nezainteresovani i protiv Bavaraca ne gine im loš rezultat.

Nezanimljivih 90 minuta kao da su bili pokazna vežba za tim Filipa Kokua koji se namerno povukao pred svoj gol i dozvolio Viteseu da diktira i napada ih. U takvoj igri prečka posle šuta Rašice sredinom drugog poluvremena bila je jedini krizni trenutak za Filipsovce koji su večeras slavili golovima Gastona Pereira.

Prvo je u 12. minutu na pas Ramselara mladi Urugvajac stigao do četvrtog gola u sezoni, a tačku na ovaj meč stavio je u nadoknadi vremena posle kontre kada je posle asistencije Meksikanca Gvardada uspeo da matira odbranu Vitesea i overi trijumf Filiposvaca na ovom nezanimljivom gostovanju.

Zijeh retko pogađa, ali kad mu sevne na levicu... Fenomenalan pogodak veziste Ajaksa u trijumfu nad Ekscelziorom - 1:0!

Ako zbog ničega drugog ono bar zbog gola Hakima Zijeha vredelo je večeras doći na Amsterdam Arenu i uživo gledati utakmicu između Ajaksa i Ekscelziora u okviru 11. kola Eredivizije. Sjajan udarac levicom sa preko 25 metara u 48. minutu bio je trenutak odluke ovog zanimljivog duela u kojem je tim iz holandske prestonice zabeležio značajan minimalni trijumf (1:0) u poteri za liderom Fajenordom.

Fenomenalno je fudbaler marokanskog porekla odapeo praćku, a golman Mujters i pored svog napora nije mogao ništa kod ovog šuta. Ovaj majstor fudbala ne pogađa često mrežu protivnika ove sezone, ali kada to učini skoro svaki šut je spektakularan. 

Imao je Ajaks inicijativu, bio mnogo bolji, ali nije uspe da je kruniše još nekim pogotkom. Najbolju priliku propustio je Lase Šene koji je u 60. minutu propustio najstrožu kaznu. Gosti, ipak, nisu do kraja kasnili ovaj promašaj.

Ajaks je rutinski stigao do osme pobede u Erediviziji posle koje je prišao Fajenordu na dva boda, s tim da tim iz Roterdama sutra igra svoj meč ove runde na De Kajpu protiv Herenvena. U taboru Kopljanika večeras nije nastupio srpski reprezentativac Nemanja Gudelj zbog povrede butnog mišića.

EREDIVIZIJA – 11. KOLO

Petak
Tvente – Roda 0:0

Subota
Viljem – Groningen 2:1 (0:0)
/Haje 86, Ogbeče 85 - Mahi 75/

Herakles – Sparta 2:2 (0:1)
/Dari 68, Kuvas 81 - El Azuzi 44, Bronjo 82/

Vitese – PSV 0:2 (0:1)
/Pereiro 12, 90+3/

Ajaks – Ekscelzior 1:0
/Zijeh 48/

Nedelja
12.30 Cvole – GA Igls
14.30 Fejenord – Herenven
14.30 Utreht – NEC
16.45 Den Hag – AZ Alkmar

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar