ПОР: Пиши, пропало! Порто о титули може само да сања!

Сетубал одолео после 19 година! Домаћин први пут од октобра 1997. године није поражен на свом терену од славног ривала - 0:0!

Фудбал 30.10.2016 | 09:00
ПОР: Пиши, пропало! Порто о титули може само да сања!
Ни ова сезона није почела обећавајуће за Порто, који после девет одиграних кола већ има пет бодова заостатка за Бенфиком, а уз то његова игра не обећава да би нешто могло у будућности да се промени. Екипа Нуна Еспирита Санта освојила је само бод на гостовању у Сетубалу и тако прекинула низ од четири узастопна тријумфа у свим такмичењима, али чини се у најлошијем могућем тренутку - 0:0.

Домаћин је од почетка до краја утакмице добро знао шта жели, орјентисао се искључиво на одбрану свог гола и препустио гостима иницијативу, али се они нису најбоље снашли у таквој консталацији игре. Било је жеље и доста покушаја, али не и конкретизације шанси, што показује и податак да су у гол Бруна Вареле упућена само три ударца. Све је млади чувар мреже без много проблема успео да укроти. Ипак, млади чувар мреже је имао много среће у трећем минуту надокнаде код прекида за госте, када је "запливао" у празно, промашио лопту, али се она срећом одбила поред гола.

Еспирито Санто је покушавао са изменама, Ереду, Жоту и Тореса, средином другог полувремена заменили су Корона, Браими и Рубен Невес, али ни то није променило стање ствари на терену, па је Порто кући отишао практично празних шака.

Занимљиво, ово је први пут након чак 16 утакмица или чак 19 година на гостовању против овог ривала да славни Порто није освојио сва три бода.

ПРИМЕИРА - 9. КОЛО

Петак:
Бенфика - Пасош Фереира 3:0 (1:0)
/Гуедеш 26, Славио 64, Пици 87/

Национал - Спортинг 0:0

Субота:
Тондела - Мореиренсе 1:2 (1:1)
/Вагнер 18 - Поденсе 6, Боатенг 87/

Сетубал - Порто 0:0

Боависта - Есторил 0:0

Недеља:
17.00 Арука - Маритимо
19.00 Рио Аве - Гимараеш

Понедељак:
21.00 Чавес - Феиренсе

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар