POR: Piši, propalo! Porto o tituli može samo da sanja!

Setubal odoleo posle 19 godina! Domaćin prvi put od oktobra 1997. godine nije poražen na svom terenu od slavnog rivala - 0:0!

Fudbal 30.10.2016 | 09:00
POR: Piši, propalo! Porto o tituli može samo da sanja!
Ni ova sezona nije počela obećavajuće za Porto, koji posle devet odigranih kola već ima pet bodova zaostatka za Benfikom, a uz to njegova igra ne obećava da bi nešto moglo u budućnosti da se promeni. Ekipa Nuna Espirita Santa osvojila je samo bod na gostovanju u Setubalu i tako prekinula niz od četiri uzastopna trijumfa u svim takmičenjima, ali čini se u najlošijem mogućem trenutku - 0:0.

Domaćin je od početka do kraja utakmice dobro znao šta želi, orjentisao se isključivo na odbranu svog gola i prepustio gostima inicijativu, ali se oni nisu najbolje snašli u takvoj konstalaciji igre. Bilo je želje i dosta pokušaja, ali ne i konkretizacije šansi, što pokazuje i podatak da su u gol Bruna Varele upućena samo tri udarca. Sve je mladi čuvar mreže bez mnogo problema uspeo da ukroti. Ipak, mladi čuvar mreže je imao mnogo sreće u trećem minutu nadoknade kod prekida za goste, kada je "zaplivao" u prazno, promašio loptu, ali se ona srećom odbila pored gola.

Espirito Santo je pokušavao sa izmenama, Eredu, Žotu i Toresa, sredinom drugog poluvremena zamenili su Korona, Braimi i Ruben Neves, ali ni to nije promenilo stanje stvari na terenu, pa je Porto kući otišao praktično praznih šaka.

Zanimljivo, ovo je prvi put nakon čak 16 utakmica ili čak 19 godina na gostovanju protiv ovog rivala da slavni Porto nije osvojio sva tri boda.

PRIMEIRA - 9. KOLO

Petak:
Benfika - Pasoš Fereira 3:0 (1:0)
/Guedeš 26, Slavio 64, Pici 87/

Nacional - Sporting 0:0

Subota:
Tondela - Moreirense 1:2 (1:1)
/Vagner 18 - Podense 6, Boateng 87/

Setubal - Porto 0:0

Boavista - Estoril 0:0

Nedelja:
17.00 Aruka - Maritimo
19.00 Rio Ave - Gimaraeš

Ponedeljak:
21.00 Čaves - Feirense

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar