Убио оца због имања

Ратомир Малетин (38) наручио је убиство свога оца, како незванично сазнајемо, од двојице Србобранаца, Милана Манојловића (29) и Вукмана Филиповића (25), и Дениса Омановића (36) из Савиног Села.

Србија 29.10.2016 | 21:40
Убио оца због имања
Ова тројка спремала се да у среду или четвртак убије Јову, али је полиција осујетила њихов план и ухапсила налогодавца. Како сазнајемо, група осумњичена за спремање убиства одраније је позната полицији, а као вођа означен је Омановић, који је још као младић био хапшен јер је 2004. уз претње опљачкао трафику. Веза са наручиоцем био је, како се претпоставља, Филиповић. Малетин је јуче приведен у Више јавно тужилаштво у Сомбору, а после саслушања предложено је да у притвору остане до 30 дана. Како сазнајемо, тражено је да се уради и комбиновано вештачење, а њега ће испитати и психолог.

"Син је признао да је хтео да убије оца. Његово образложење је да је то урадио због пара. Наводно, као пољопривредник узео је кредите од две банке. Новац није уложио да имање напредује, већ га је потрошио, ни сам није знао на шта. Банке су почеле да траже потраживања, нашао се у финансијској стисци и одлучио је да убије оца", сазнаје "Блиц" од извора блиског истрази.


Фото: Фацебоок
Денис Омановић

Комшије причају да су свађе око наследства, а поготово око земље честе, али да су шокирани да је Ратомир желео оца мртвог.

"Он је то мислио да прода и узме добре паре. Зато се овде родитељи и деца стално свађају, они би да расипају, а ми да чувамо" испричао нам је старији мештанин Турије.


Фото: Фацебоок
Вукман Филиповић

Подсетимо, полиција је ухапсила Ратомира који станује преко пута оца у среду увече, док је код тројице потенцијалних убица пронађен пиштољ, нож и експлозивна направа. Жеља сина била је да се отац закоље, али су разрађивани планови и за убиство без контакта, а друге опције су биле експлозија и ликвидација из пиштоља.


Фото: Фацебоок
Милан Манојловић

Јова нам је јуче испричао да није ништа знао о синовљевом плану, али да га је дебело коштао претходних година, јер му је два пута поправљао кола, што га је коштало 4.000 евра, а дао му је и 15 јутара земље.

"С њим сам био на службено, лоше је то што је радио. Земља је била његова, али плод уживања мој, тако да није могао да је прода. Упао је у кредите и зато је био у проблему" испричао је Јово.

Вредност спорне земље је око 110.000 евра, а Ратомир је групи која је требало да му смакне оца дао неколико стотина хиљада динара и купио им "фијат уно"

Могу да прођу са новчаном казном

Против тројице потенцијалних убица кривична пријава биће поднета у редовном поступку. Они се сумњиче за дело непријављивање припремања кривичног дела, што значи да они по закону могу да прођу само са новчаном казном, али могу да добију и затворску казну у трајању до годину дана.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

боро

29.10.2016 17:14

шта је то чудно што је син хтио да убије оца , можда му и није отац .

ОДГОВОРИТЕ
Name

еее боро боро

29.10.2016 21:37

Први коментарисес и одмах лупас као каква будалетина. Не казе дзаба стари свијет "у цутању је мудрост"!?

Name

за боро

30.10.2016 08:18

Ето,твој први коментар па одмах лупетас??

Name

миле л.

30.10.2016 06:53

А ко је кога овдје убио наслов је убио оца због имања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агсхјс

30.10.2016 10:42

Нико никог није убио