Ubio oca zbog imanja

Ratomir Maletin (38) naručio je ubistvo svoga oca, kako nezvanično saznajemo, od dvojice Srbobranaca, Milana Manojlovića (29) i Vukmana Filipovića (25), i Denisa Omanovića (36) iz Savinog Sela.

Srbija 29.10.2016 | 21:40
Ubio oca zbog imanja
Ova trojka spremala se da u sredu ili četvrtak ubije Jovu, ali je policija osujetila njihov plan i uhapsila nalogodavca. Kako saznajemo, grupa osumnjičena za spremanje ubistva odranije je poznata policiji, a kao vođa označen je Omanović, koji je još kao mladić bio hapšen jer je 2004. uz pretnje opljačkao trafiku. Veza sa naručiocem bio je, kako se pretpostavlja, Filipović. Maletin je juče priveden u Više javno tužilaštvo u Somboru, a posle saslušanja predloženo je da u pritvoru ostane do 30 dana. Kako saznajemo, traženo je da se uradi i kombinovano veštačenje, a njega će ispitati i psiholog.

"Sin je priznao da je hteo da ubije oca. Njegovo obrazloženje je da je to uradio zbog para. Navodno, kao poljoprivrednik uzeo je kredite od dve banke. Novac nije uložio da imanje napreduje, već ga je potrošio, ni sam nije znao na šta. Banke su počele da traže potraživanja, našao se u finansijskoj stisci i odlučio je da ubije oca", saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.


Foto: Facebook
Denis Omanović

Komšije pričaju da su svađe oko nasledstva, a pogotovo oko zemlje česte, ali da su šokirani da je Ratomir želeo oca mrtvog.

"On je to mislio da proda i uzme dobre pare. Zato se ovde roditelji i deca stalno svađaju, oni bi da rasipaju, a mi da čuvamo" ispričao nam je stariji meštanin Turije.


Foto: Facebook
Vukman Filipović

Podsetimo, policija je uhapsila Ratomira koji stanuje preko puta oca u sredu uveče, dok je kod trojice potencijalnih ubica pronađen pištolj, nož i eksplozivna naprava. Želja sina bila je da se otac zakolje, ali su razrađivani planovi i za ubistvo bez kontakta, a druge opcije su bile eksplozija i likvidacija iz pištolja.


Foto: Facebook
Milan Manojlović

Jova nam je juče ispričao da nije ništa znao o sinovljevom planu, ali da ga je debelo koštao prethodnih godina, jer mu je dva puta popravljao kola, što ga je koštalo 4.000 evra, a dao mu je i 15 jutara zemlje.

"S njim sam bio na službeno, loše je to što je radio. Zemlja je bila njegova, ali plod uživanja moj, tako da nije mogao da je proda. Upao je u kredite i zato je bio u problemu" ispričao je Jovo.

Vrednost sporne zemlje je oko 110.000 evra, a Ratomir je grupi koja je trebalo da mu smakne oca dao nekoliko stotina hiljada dinara i kupio im "fijat uno"

Mogu da prođu sa novčanom kaznom

Protiv trojice potencijalnih ubica krivična prijava biće podneta u redovnom postupku. Oni se sumnjiče za delo neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, što znači da oni po zakonu mogu da prođu samo sa novčanom kaznom, ali mogu da dobiju i zatvorsku kaznu u trajanju do godinu dana.

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

boro

29.10.2016 17:14

šta je to čudno što je sin htio da ubije oca , možda mu i nije otac .

ODGOVORITE
Name

eee boro boro

29.10.2016 21:37

Prvi komentarises i odmah lupas kao kakva budaletina. Ne kaze dzaba stari svijet "u cutanju je mudrost"!?

Name

za boro

30.10.2016 08:18

Eto,tvoj prvi komentar pa odmah lupetas??

Name

mile l.

30.10.2016 06:53

A ko je koga ovdje ubio naslov je ubio oca zbog imanja

ODGOVORITE
Name

Agshjs

30.10.2016 10:42

Niko nikog nije ubio