Сингапур - завршни турнир: У финалу Кербер - Цибулкова!

Цибулкова постала прва финалисткиња! Узбудљив дуел искусних тенисерки у полуфиналу завршног турнира у Сингапуру припао Словакињи! Анђелика рутински свргла Агњешку! Прва тенисерка света пласирала се у финале завршног турнира у Сингапуру. Борба за пехар са Цибулковом у недељу од 12.30. 

Тенис 29.10.2016 | 17:15
Сингапур - завршни турнир: У финалу Кербер - Цибулкова!
Тенисерка која је обележила ову сезону и успела да напокон скине Серену Вилијамс (која се истина бори са повредама) са АТП трона, Анђелика Кербер, очекивано се пласирала се у финале завршног турнира у Сингапуру.

Она је практично рутински за 75 минута игре са 2:0, по сетовима 6:2, 6:1 савладала трећу играчицу света и сада већ бившиу шампинку овог престижног такмичења, Пољакињу Агњешку Радванску. Керберову у финалу чека Доминика Цибулкова која је раније данас славила преокретом против руске легенде, Светлане Кузњецове.

Њих две су до сада осам пута укрштале рекете "поделивши части". Ипак, податак да је Немица славила на последња три сусрета довољно говори о томе ко је фавориткиња на мечу који се игра у недељу не пре 12.30 по средњеевропском времену. Ми очекујемо велику борбу, као и увек када игра Цибулкова, која би могла лако да се развије у три сета.

Словачка тенисерка Доминика Цибулкова прва је финалисткиња овогодишњег издања заршног турнира у Сингапуру.

Она је након велике борбе у три сета, после више преокрета успела да савлада Рускињу Светлану Кузњецову са 1:6, 7:6 (2), 6:4. Омалена, али веома динамична и упорна играчица у недељу у борби за престижни пехар чека прву играчицу света, Анђелику Кербер.

Цибулкова је овим тријумфом обезбедила шесто место на WТА листи што јој је највиши пласман у каријери, а ако освоји титулу биће пета на свету. Турнир у Сингапуру игра се у хали на тврдој подлози за наградни фонд од чак 7.000.000 долара.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар