Singapur - završni turnir: U finalu Kerber - Cibulkova!

Cibulkova postala prva finalistkinja! Uzbudljiv duel iskusnih teniserki u polufinalu završnog turnira u Singapuru pripao Slovakinji! Anđelika rutinski svrgla Agnješku! Prva teniserka sveta plasirala se u finale završnog turnira u Singapuru. Borba za pehar sa Cibulkovom u nedelju od 12.30. 

Tenis 29.10.2016 | 17:15
Singapur - završni turnir: U finalu Kerber - Cibulkova!
Teniserka koja je obeležila ovu sezonu i uspela da napokon skine Serenu Vilijams (koja se istina bori sa povredama) sa ATP trona, Anđelika Kerber, očekivano se plasirala se u finale završnog turnira u Singapuru.

Ona je praktično rutinski za 75 minuta igre sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1 savladala treću igračicu sveta i sada već bivšiu šampinku ovog prestižnog takmičenja, Poljakinju Agnješku Radvansku. Kerberovu u finalu čeka Dominika Cibulkova koja je ranije danas slavila preokretom protiv ruske legende, Svetlane Kuznjecove.

Njih dve su do sada osam puta ukrštale rekete "podelivši časti". Ipak, podatak da je Nemica slavila na poslednja tri susreta dovoljno govori o tome ko je favoritkinja na meču koji se igra u nedelju ne pre 12.30 po srednjeevropskom vremenu. Mi očekujemo veliku borbu, kao i uvek kada igra Cibulkova, koja bi mogla lako da se razvije u tri seta.

Slovačka teniserka Dominika Cibulkova prva je finalistkinja ovogodišnjeg izdanja zaršnog turnira u Singapuru.

Ona je nakon velike borbe u tri seta, posle više preokreta uspela da savlada Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 1:6, 7:6 (2), 6:4. Omalena, ali veoma dinamična i uporna igračica u nedelju u borbi za prestižni pehar čeka prvu igračicu sveta, Anđeliku Kerber.

Cibulkova je ovim trijumfom obezbedila šesto mesto na WTA listi što joj je najviši plasman u karijeri, a ako osvoji titulu biće peta na svetu. Turnir u Singapuru igra se u hali na tvrdoj podlozi za nagradni fond od čak 7.000.000 dolara.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar