Дјеца у кући била заробљена 7 година

Шпанска полиција данас је саопштила да је привела швајцарску држављанку која је наводно држала своју децу заробљенима у кући седам година, претећи им да ће их убити ако икад покушају да затраже помоћ.

Свијет 29.10.2016 | 15:10
Дјеца у кући била заробљена 7 година
Деца, која су сада стара 17 и 15 година, нису уопште ишла у школу током седам година које су провеле у југоисточној шпанској покрајини Аликанте и готово да нису имали никакву лекарску помоћ кад су били болесни, наводи се у полицијском саопштењу, а пренела је агенција АФП.

"Потписи малолетника узети током полицијске истраге су идентични онима на њиховим швајцарским документима од пре седам година. Њихов рукопис изгледа као рукопис малог детета", рекла је портпарол полиције у Аликантеу.

Према наводима полиције, 17-годишња ћерка је у августу успела да на кратко избегне мајчин надзор и пошаље мејл фондацији АНАР, која помаже деци у невољи, и упутила им позив у помоћ.

Она је наводно била жртва насиља од стране своје мајке, која је својој деци бранила било какав контакт са спољним светом.

Ћерка каже и да им је било допуштено да излазе на улицу само на кратко, како би на брзину обавили куповину у продавници или ради шетње, али под строгим надзором.

Њихова 49-годишња мајка, која је пореклом из Шпаније, наводно је била посебно брутална према ћерки, коју је "ударала, гурала ка зидовима или на намештај и бацала на њу прибор за јело и друге предмете који би јој дошли под руку", навела је полиција.

Ћерка се није усуђивала да тражи помоћ све до сада, пошто је била изложена "константним претњама смрћу откад је била мала".

Мајка је деци "више пута рекла да ће их убити ако се обрате полицији и да ће их полицајци силовати и убити, што је идеја са којом су деца одрасла", стоји у полицијском саопштењу.

Након што се ћерка обратила фондацији АНАР, полиција је открила у којој кући у шпанском граду Катрал деца живе.

"Полицајци су одмах отишли на ту адресу, али је мајка негирала да икога држи у кући, као и да у њој живе било какви малолетници", наводи полиција.

"Кад је чула да полицајци разговарају са њеном мајком, девојка је почела да гестикулира према полицајцима како би привукла њену пажњу и тако су деца спасена", рекла је полиција, наводећи да се ћерка касније вратила оцу у Швајцарску.

Судија је одлучио да допусти сину, за којег полиција наводи да није био жртва насиља попут своје сестре, да се врати кући у Катрал, где и даље живе његова мајка и њен партнер, који су пуштени на слободу до суђења.

Извор: Тањуг
Фото: пиxабаy.цом

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

УГ

29.10.2016 17:34

Швајцарска држављанка пореклом из Шпаније ?

ОДГОВОРИТЕ