Djeca u kući bila zarobljena 7 godina

Španska policija danas je saopštila da je privela švajcarsku državljanku koja je navodno držala svoju decu zarobljenima u kući sedam godina, preteći im da će ih ubiti ako ikad pokušaju da zatraže pomoć.

Svijet 29.10.2016 | 15:10
Djeca u kući bila zarobljena 7 godina
Deca, koja su sada stara 17 i 15 godina, nisu uopšte išla u školu tokom sedam godina koje su provele u jugoistočnoj španskoj pokrajini Alikante i gotovo da nisu imali nikakvu lekarsku pomoć kad su bili bolesni, navodi se u policijskom saopštenju, a prenela je agencija AFP.

"Potpisi maloletnika uzeti tokom policijske istrage su identični onima na njihovim švajcarskim dokumentima od pre sedam godina. Njihov rukopis izgleda kao rukopis malog deteta", rekla je portparol policije u Alikanteu.

Prema navodima policije, 17-godišnja ćerka je u avgustu uspela da na kratko izbegne majčin nadzor i pošalje mejl fondaciji ANAR, koja pomaže deci u nevolji, i uputila im poziv u pomoć.

Ona je navodno bila žrtva nasilja od strane svoje majke, koja je svojoj deci branila bilo kakav kontakt sa spoljnim svetom.

Ćerka kaže i da im je bilo dopušteno da izlaze na ulicu samo na kratko, kako bi na brzinu obavili kupovinu u prodavnici ili radi šetnje, ali pod strogim nadzorom.

Njihova 49-godišnja majka, koja je poreklom iz Španije, navodno je bila posebno brutalna prema ćerki, koju je "udarala, gurala ka zidovima ili na nameštaj i bacala na nju pribor za jelo i druge predmete koji bi joj došli pod ruku", navela je policija.

Ćerka se nije usuđivala da traži pomoć sve do sada, pošto je bila izložena "konstantnim pretnjama smrću otkad je bila mala".

Majka je deci "više puta rekla da će ih ubiti ako se obrate policiji i da će ih policajci silovati i ubiti, što je ideja sa kojom su deca odrasla", stoji u policijskom saopštenju.

Nakon što se ćerka obratila fondaciji ANAR, policija je otkrila u kojoj kući u španskom gradu Katral deca žive.

"Policajci su odmah otišli na tu adresu, ali je majka negirala da ikoga drži u kući, kao i da u njoj žive bilo kakvi maloletnici", navodi policija.

"Kad je čula da policajci razgovaraju sa njenom majkom, devojka je počela da gestikulira prema policajcima kako bi privukla njenu pažnju i tako su deca spasena", rekla je policija, navodeći da se ćerka kasnije vratila ocu u Švajcarsku.

Sudija je odlučio da dopusti sinu, za kojeg policija navodi da nije bio žrtva nasilja poput svoje sestre, da se vrati kući u Katral, gde i dalje žive njegova majka i njen partner, koji su pušteni na slobodu do suđenja.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

UG

29.10.2016 17:34

Švajcarska državljanka poreklom iz Španije ?

ODGOVORITE