ПОР: Да ли је тужни октобар однио титулу Спортингу?!

Клуб из Лисабона није успео да добије ни трећи меч заредом, Бенфика већ на плус седам...

Фудбал 29.10.2016 | 09:00
ПОР: Да ли је тужни октобар однио титулу Спортингу?!
Лошу форму у октобру Спортинг из Лисабона могао би скупо да плати - можда чак и губитком трке за титулу! Јесте рано да се о томе говори, тек смо у финишу прве трећине првенства, али ако видимо како Бенфика игра, а ни Порто не заостаје много, лисабонски Лавови неће имати ту шта да траже. После девет одиграних кола тим Жоржа Жезуса за лидером већ има заостатак од седам бодова. А добро је познато да у оваквој лиги толика залиха и те како уме да буде недостижна... 

Спортинг је синоћ одиграо само 0:0 на гостовању Насионалу у мечу у коме је био надмоћан, али не довољно конкртетан и срећан, па је у финишу, када је Жезус наредио напад из свих оружја, могао чак да остане и без тог бода који је имао у џепу. 

Најбољу прилику за гол гости су пропустили у 8. минуту сусрета, када је Вилијам Карваљопослао лопту са пенала у наручје голамана домаћег тима.

Наш Лазар Марковић по трећи пут ове сезоне био је стартер у првенству. Није се прославио па га је тренер заменио после мање од сат времена игре, међутим, ни његова замена Алан Руиз није био ништа конкретнији. Спортинг је нападао, покушавао, но све је било узалуд. Одбрана Насионала била је на висини задатка. На крају, ни седам минута судијске надокнаде није помогло гостима да дођу до толико жељеног гола.

Треба подсетити да су Лавови поново играли без свог најбољег и насјскупљег играча, капитена Адријена Силве, који би могао да буде спреман за утакмицу Лиге шампиона против Борусије у Дортмунду предстојеће среде... 

ПРИМЕИРА - 9. КОЛО

Петак:
Бенфика - Пасош Фереира 3:0 (1:0)
/Гуедеш 26, Славио 64, Пици 87/

Национал - Спортинг 0:0

Субота:
17.00 Тондела - Мореиренсе
19.15 Сетубал - Порто
21.30 Боависта - Есторил

Недеља:
17.00 Арука - Маритимо
19.00 Рио Аве - Гимараеш

Понедељак:
21.00 Чавес - Феиренсе

Коментари / 0

Оставите коментар