POR: Da li je tužni oktobar odnio titulu Sportingu?!

Klub iz Lisabona nije uspeo da dobije ni treći meč zaredom, Benfika već na plus sedam...

Fudbal 29.10.2016 | 09:00
POR: Da li je tužni oktobar odnio titulu Sportingu?!
Lošu formu u oktobru Sporting iz Lisabona mogao bi skupo da plati - možda čak i gubitkom trke za titulu! Jeste rano da se o tome govori, tek smo u finišu prve trećine prvenstva, ali ako vidimo kako Benfika igra, a ni Porto ne zaostaje mnogo, lisabonski Lavovi neće imati tu šta da traže. Posle devet odigranih kola tim Žorža Žezusa za liderom već ima zaostatak od sedam bodova. A dobro je poznato da u ovakvoj ligi tolika zaliha i te kako ume da bude nedostižna... 

Sporting je sinoć odigrao samo 0:0 na gostovanju Nasionalu u meču u kome je bio nadmoćan, ali ne dovoljno konkrtetan i srećan, pa je u finišu, kada je Žezus naredio napad iz svih oružja, mogao čak da ostane i bez tog boda koji je imao u džepu. 

Najbolju priliku za gol gosti su propustili u 8. minutu susreta, kada je Vilijam Karvaljoposlao loptu sa penala u naručje golamana domaćeg tima.

Naš Lazar Marković po treći put ove sezone bio je starter u prvenstvu. Nije se proslavio pa ga je trener zamenio posle manje od sat vremena igre, međutim, ni njegova zamena Alan Ruiz nije bio ništa konkretniji. Sporting je napadao, pokušavao, no sve je bilo uzalud. Odbrana Nasionala bila je na visini zadatka. Na kraju, ni sedam minuta sudijske nadoknade nije pomoglo gostima da dođu do toliko željenog gola.

Treba podsetiti da su Lavovi ponovo igrali bez svog najboljeg i nasjskupljeg igrača, kapitena Adrijena Silve, koji bi mogao da bude spreman za utakmicu Lige šampiona protiv Borusije u Dortmundu predstojeće srede... 

PRIMEIRA - 9. KOLO

Petak:
Benfika - Pasoš Fereira 3:0 (1:0)
/Guedeš 26, Slavio 64, Pici 87/

Nacional - Sporting 0:0

Subota:
17.00 Tondela - Moreirense
19.15 Setubal - Porto
21.30 Boavista - Estoril

Nedelja:
17.00 Aruka - Maritimo
19.00 Rio Ave - Gimaraeš

Ponedeljak:
21.00 Čaves - Feirense

Komentari / 0

Ostavite komentar