ЕЛ: ПАО - Црвена Звезда 70:59, реакције из табора Звезде...

Радоњић: Без фокуса, са мање енергије... Тренер Звезде о поразу свог тима у Атини...

Кошарка 29.10.2016 | 10:15
ЕЛ: ПАО - Црвена Звезда 70:59, реакције из табора Звезде...
Црвена звезда мтс изгубила је од Панатинаикоса у првом полувремену утакмице у Атини. У другом делу је ублажавала неуспех и тражила шансу да "отвори" завршницу, која се указала у једном, врло кратком периоду.

Међутим, према виђеном, другачији епилог од коначних 70:59 не би био ни реалан, ни заслужен, с обзиром на бољу и одлучнију игру "зелених" у одлучујућим тренуцима меча.

Тренер Звезде Дејан Радоњић нагласио је на конференцији за новинаре да је лош почетак утакмице одредио ток меча. У уводних пет минута његов тим изгубио је шест лопти у нападу, а само сплетом околности и промашајима домаћина из отворених позиција одложио неизбежну серију Атињана, која је почела крајем те деонице.

Већ у другом кварталу, победник је био одлучен.

"Играли смо веома лоше на почетку утакмице - и дефанзивно и офанзивно. Дозволили смо им лаке поене и неколико изгубљених лопти. И током наставка првог полувремена је виђено исто. У наставку је било значајно боље у одбрани, мало боље у нападу и то је било то од нас за вечерас", рекао је Радоњић после утакмице.

Нагласивши да је у првом делу меча највећи проблем био фокус, тренер Звезде је додао...

"Играли смо лоше у одбрани, против Барселоне је ту било много више енергије, иако је вечерас дефанзивно било значајно боље у другом делу", додао је Радоњић.

Центар Црвене звезде Огњен Кузмић сматра да екипа нема времена да жали због слабе утакмице у Атини.

Звезда је поражена од Панатинаикоса 70:59 у четвртом колу Евролиге, у мечу у којем је заостајала и 23 поена.

"Много изгубљених лопти, слаба одбрана што је наш заштитни знак. Није најбоља утакмица, али је важно како смо тимски одиграли. Већ сутра морамо да радимо добро на тренингу и будемо бољи. У понедељак нас очекује меч у Бару, нема времена за жаљење", рекао је Кузмић.

Кузмић је био једини играч Звезде који је добро парирао ривалима, а у ОАКА арени је остварио дабл-дабл са по 15 поена и скокова, што су навијачи Панатинаикоса знали да награде.

"Прошле сезоне сам ту тренирао и играо, исто је то. Драго ми је што сам добио аплауз",закључио је Кузмић.

Звезда има по две победе и пораза у ЕЛ, а у следећем колу дочекује Басконију, за седам дана.

Двомеч са вишеструким првацима Европе у три дана млад и још "недовршен" тим Црвене звезде завршио је победом код куће и поразом у гостима.

Већ после првих 10-15 минута игре у ОАКА дворани било је јасно да су црвено-бели истрошени истрчали на паркет у Атини и да је преокрет у наставку готово немогућ, што се и потврдило касније иако је тим Дејана Радоњића у једном тренутку солидно надокнадио заостатак из првог дела.

После другог пораза у четири кола реформисане Евролиге, разговарали смо са Милком Бјелицом, који је изнео свеже утиске пред пут у Београд.

"После велике победе над Барселоном мислим да су и очекивања била велика пред ову утакмицу", слегао је раменима (крилни) центар шампиона Србије и сумирао 40 минута кошарке са тимом против којег је Звезда имала три победе у низу из претходне три сезоне.

"У првом полувремену смо много грешили и у одбрани и у нападу, нисмо играли нашу игру. То је на крају био главни фактор пораза. Потом, у другом делу показали смо већу агресивност, дошли смо до наше игре у једном периоду, што нам је омогућило да смањимо предност Панатинаикоса, али нажалост то није било довољно јер је разлика из првог полувремена била превелика", констатовао је Бјелица, стрелац 12 поена.

О разлозима "брзог" пораза...

"Сигурно да има много фактора који су утицали на то, пре свега ово је млада екипа, прекјуче смо касно увече играли утакмицу и мислим да је, такође, умор био битан фактор. Доста смо се потрошили у среду...", прокоментарисао је и надовезао се:

"Поред тога, могуће да је и Панатинаикос позитивно одреаговао на промену тренера, што је типично да екипе после смене првих неколико кола одиграју боље него до тада. Све то скупа могао би да буде разлог наше слабе партије на старту".

О Нејту Волтерсу, који је дебитовао вечерас у црвено-белом дресу после свега два тренинга са екипом...

"После два тренинга пружио је доста, сигурно", рекао је Бјелица.

"Тешко му је да одједном уђе у ритам, јер није био са нама од почетка припрема, али упркос томе мислим да ће бити велико појачање за нас. Имамо много утакмица у наредном периоду, биће нам потребни играчи у ротацији. Уз Јовића, мислим да Волтерс може много да допринесе нашој игри у будућности", закључио је кошаркаш који би, уколико Црвена звезда у наредном периоду сезоне ангажује још једног играча на позицији центра, могао у будућности више минута да проводи на својој природној позицији, "четворке".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар