EL: PAO - Crvena Zvezda 70:59, reakcije iz tabora Zvezde...

Radonjić: Bez fokusa, sa manje energije... Trener Zvezde o porazu svog tima u Atini...

Košarka 29.10.2016 | 10:15
EL: PAO - Crvena Zvezda 70:59, reakcije iz tabora Zvezde...
Crvena zvezda mts izgubila je od Panatinaikosa u prvom poluvremenu utakmice u Atini. U drugom delu je ublažavala neuspeh i tražila šansu da "otvori" završnicu, koja se ukazala u jednom, vrlo kratkom periodu.

Međutim, prema viđenom, drugačiji epilog od konačnih 70:59 ne bi bio ni realan, ni zaslužen, s obzirom na bolju i odlučniju igru "zelenih" u odlučujućim trenucima meča.

Trener Zvezde Dejan Radonjić naglasio je na konferenciji za novinare da je loš početak utakmice odredio tok meča. U uvodnih pet minuta njegov tim izgubio je šest lopti u napadu, a samo spletom okolnosti i promašajima domaćina iz otvorenih pozicija odložio neizbežnu seriju Atinjana, koja je počela krajem te deonice.

Već u drugom kvartalu, pobednik je bio odlučen.

"Igrali smo veoma loše na početku utakmice - i defanzivno i ofanzivno. Dozvolili smo im lake poene i nekoliko izgubljenih lopti. I tokom nastavka prvog poluvremena je viđeno isto. U nastavku je bilo značajno bolje u odbrani, malo bolje u napadu i to je bilo to od nas za večeras", rekao je Radonjić posle utakmice.

Naglasivši da je u prvom delu meča najveći problem bio fokus, trener Zvezde je dodao...

"Igrali smo loše u odbrani, protiv Barselone je tu bilo mnogo više energije, iako je večeras defanzivno bilo značajno bolje u drugom delu", dodao je Radonjić.

Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić smatra da ekipa nema vremena da žali zbog slabe utakmice u Atini.

Zvezda je poražena od Panatinaikosa 70:59 u četvrtom kolu Evrolige, u meču u kojem je zaostajala i 23 poena.

"Mnogo izgubljenih lopti, slaba odbrana što je naš zaštitni znak. Nije najbolja utakmica, ali je važno kako smo timski odigrali. Već sutra moramo da radimo dobro na treningu i budemo bolji. U ponedeljak nas očekuje meč u Baru, nema vremena za žaljenje", rekao je Kuzmić.

Kuzmić je bio jedini igrač Zvezde koji je dobro parirao rivalima, a u OAKA areni je ostvario dabl-dabl sa po 15 poena i skokova, što su navijači Panatinaikosa znali da nagrade.

"Prošle sezone sam tu trenirao i igrao, isto je to. Drago mi je što sam dobio aplauz",zaključio je Kuzmić.

Zvezda ima po dve pobede i poraza u EL, a u sledećem kolu dočekuje Baskoniju, za sedam dana.

Dvomeč sa višestrukim prvacima Evrope u tri dana mlad i još "nedovršen" tim Crvene zvezde završio je pobedom kod kuće i porazom u gostima.

Već posle prvih 10-15 minuta igre u OAKA dvorani bilo je jasno da su crveno-beli istrošeni istrčali na parket u Atini i da je preokret u nastavku gotovo nemoguć, što se i potvrdilo kasnije iako je tim Dejana Radonjića u jednom trenutku solidno nadoknadio zaostatak iz prvog dela.

Posle drugog poraza u četiri kola reformisane Evrolige, razgovarali smo sa Milkom Bjelicom, koji je izneo sveže utiske pred put u Beograd.

"Posle velike pobede nad Barselonom mislim da su i očekivanja bila velika pred ovu utakmicu", slegao je ramenima (krilni) centar šampiona Srbije i sumirao 40 minuta košarke sa timom protiv kojeg je Zvezda imala tri pobede u nizu iz prethodne tri sezone.

"U prvom poluvremenu smo mnogo grešili i u odbrani i u napadu, nismo igrali našu igru. To je na kraju bio glavni faktor poraza. Potom, u drugom delu pokazali smo veću agresivnost, došli smo do naše igre u jednom periodu, što nam je omogućilo da smanjimo prednost Panatinaikosa, ali nažalost to nije bilo dovoljno jer je razlika iz prvog poluvremena bila prevelika", konstatovao je Bjelica, strelac 12 poena.

O razlozima "brzog" poraza...

"Sigurno da ima mnogo faktora koji su uticali na to, pre svega ovo je mlada ekipa, prekjuče smo kasno uveče igrali utakmicu i mislim da je, takođe, umor bio bitan faktor. Dosta smo se potrošili u sredu...", prokomentarisao je i nadovezao se:

"Pored toga, moguće da je i Panatinaikos pozitivno odreagovao na promenu trenera, što je tipično da ekipe posle smene prvih nekoliko kola odigraju bolje nego do tada. Sve to skupa mogao bi da bude razlog naše slabe partije na startu".

O Nejtu Voltersu, koji je debitovao večeras u crveno-belom dresu posle svega dva treninga sa ekipom...

"Posle dva treninga pružio je dosta, sigurno", rekao je Bjelica.

"Teško mu je da odjednom uđe u ritam, jer nije bio sa nama od početka priprema, ali uprkos tome mislim da će biti veliko pojačanje za nas. Imamo mnogo utakmica u narednom periodu, biće nam potrebni igrači u rotaciji. Uz Jovića, mislim da Volters može mnogo da doprinese našoj igri u budućnosti", zaključio je košarkaš koji bi, ukoliko Crvena zvezda u narednom periodu sezone angažuje još jednog igrača na poziciji centra, mogao u budućnosti više minuta da provodi na svojoj prirodnoj poziciji, "četvorke".

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar