Беч: Троицки од меч лопте до пораза у 15 минута!

Невероватан пад у игри српског аса од тренутка када је храбрим и прецизним ударцима зарадио меч лопту за потпуни преокрет у мечу са браниоцем титуле у Бечу. Виктор Троицки заустављен је у четвртфиналу АТП турнира у Бечу, после маратонске борбе Давид Ферер га је победио са 6:3, 3:6, 7.5.

Тенис 28.10.2016 | 20:45
Беч: Троицки од меч лопте до пораза у 15 минута!
Виктор Троицки имао је меч лопту за пласман у полуфинале АТП турнира у Бечу, али је ритерн на други сервис (5) Давида Ферера закуцао у мрежу.

Наредну шансу није добио.

Петнаестак минута касније, Шпанац је искористио четврту меч лопту за четврти гем у низу којим је сервис за останак у мечу претворио у победу: Троицки – Ферер 3:6, 6:3, 5:7.

Након што је пропустио две брејк лопте у првом гему меча, Троицки није могао да парира Шпанцу који лако добија први сет 6:3, али се буди у другом и такође једним брејком, уз још два пропуштена стиже до 1-1.

Троицки сјајно отвара трећи сет, одмах прави брејк, упркос великом притиску ривала одличним првим сервисом чува вођство, те у десетог гему стиже до меч лопте.

Међутим, није имао снаге наш тенисер да стави тачку на овај дуел, Ферер спасава брејк лопти и долази до егала, а онда користи нешто више снаге што је имао од Србина и добија меч.

Ферер ће се у полуфиналу састати са победником окршаја између првог носиоца Ендија Марија и Американца Џона Изнера.

Већ је познат први полуфинални пар, за финале Беча међусобно ће се борити шести носилац Жо-Вилфред Цонга и осми Иво Карловић.

Ток меча:

Троицки је сјајно почео меч, стигао до две брејк лопте, али их не користи због грешака на бекхенду. После десетоминутне борбе, више од 15 изједначења, Ферер успева да освоји први гем на мечу. Уследила су два мирнија гема без много узбуђења, да би у четвртом Ферер стигао до две брејк лопте, након дупле сервис грешке Троицког, а користи другу за предност од 3:1.

Уследио је још један лош гем Србина, па Шпанац без изгубљеног поена капитализује стечену предност, али се Троицки полако буди, осваја наредни гем, врши велики притисак на ривала у следећем, али Ферер не посустаје па стиже до 5:2. Троицки му није дозволио да освоји сет новим брејком, али је Шпанац био суверен на свој сервис, те ас ударцем стиже до 6:3 и 1-0.

Троицки је одлично почео други сет, уз први ас на мечу лако стиже до уводног гема, али не успева да угрози сервис ривала у наредном (1:1). Након доста проблема у трећем гему, Троицки успева да преокрене ситуацију и потпуно "разбија" Ферера у следећем те користи прву од три брејк шансе за предност коју сигурним сервисом претвара у 4:1.

Србин не користи шансу да већ у наредном гему заврши сез, пропушта две брејк шансе, након чега без проблема стиже до петог гема, без много отпора препушта Шпанцу наредни, а одолева притиску ривала и користи другу сет лопту за 6:3 и 1-1.

Наш тенисер користи стечено самопоуздање те сјајним ритерном стиже до две брејк лопте на старту трећег сета, користи тек прву, а потом одличном одбраном спасава две брејк шансе за Шпанца, па стиже до 2:0. Након што је Ферер освојио први гем у сету, уследио је још један маратонски, Шпанаца је четири пута стизао до "ђуса", али није успевао да преокрене, па је Троицки сачувао брејк предности (3:1).

Пропустио је велику шансу у седмом гему Троицки да направи нови брејк и лагано приведе меч крају, имао је 30:0 и 40:30, али је Ферер успео да се одбрани. У следећем је Србин наставио да сјајно сервира, није имао Шпанац решење за први сервис нашег играча који лако стиже до 5:3 и гема од победе. Троицки брејк шансу за меч, па је сервирао за победу.

Није имао снаге Троицки да приведе меч крају, уз то и срећа је погледала Ферера који стиже до две брејк лопте, а сјајним ударцем користи већ прву и долази до егала, а убрзо и до преокрета (6:5). Покушао је Србин да се врати, водио је жестоку борбу са Шпанцем, али није успео да надокнади пропуштено, Ферер последњим атомима снаге користи четврту брејк лопту у 12. гему трећег сета и добија сет са 7:5 за коначних 2-1.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар