Анализа: Да ли је Енди Мари направио кобну грешку одласком у Беч?!

Напори и притисак са којима се носи шкотски тенисер у потери за Новаком могли би скупо да га коштају.

Тенис 28.10.2016 | 18:15
Анализа: Да ли је Енди Мари направио кобну грешку одласком у Беч?!
Док се Новак одмара са породицом и рекупира у братовљевој кући на Мајорци, Енди Мари изгара. И то буквално. Ко је гледао његов меч у Бечу са Жилом Симоном могао је добро да види да Шкот губи свежину и снагу у потери за првим местом на светској листи. Такав и толики напор, могао би скупо да га кошта.

Маријев одлазак на турнир у Бечу могао би да се испостави као погрешан корак, чак иако буде узео пехар и 500 АТП поена у аустријског престоници. Јер ти напори којима је последњих месеци изложен, па сада и психички притисак јурњаве ка првом место могли би ускоро да му направе озбиљне проблеме. Прва два меча у Бечу је завршио тек након три сета, а сати на терену само се гомилају. Кад се упореди колико их је он до сада провео у 2016. у односу на Новака, јасно је у којој је он "машинерији" из које тешко да ће се извући као апсолутни победник. Све у свему Мари је одиграо 76 мечева у синглу, девет више од Ђоковића, а провео је чак 165 сати и 22 минута (скоро цела седмица!), шо је просечно по мечу 2 сата и 10 минута!. Са друге стране први рекет света је одиграо 126 часова и 41 минут, то јест сат и 53 минута по сусрету.

Мари је на добро путу да заслужено стигне до првог места на планети, то нико не спори па чак ни сам Новак, али се чини да је загризао превелико парче. Потврду овог мишљења дао је и Шкот рекавши да је најреалистичније да нападне Новака у марту или априлу идуће године, јер он најбоље зна у каквом је психофизичком стању. Наиме, од почетка октобра ово му је трећи турнир, а до сада је одиграо 12 мечева. А након Беча следи му одмах париски мастерс, па након једне седмице паузе завршни мастер у Лондону. Заиста прегуст распоред какав код тенисера са самог врха светске лествице одавно није виђен.

Остаје да видимо да ли ће успети да ускочи и заскочи нашес аса и ако то постигне колико ће се задржати на првој позицији с обзиром на већ јасну испцрпљеност. Само да се не повреди, не дај Боже!

МОНФИС НА ЗАВРШНОМ МАСТЕРСУ СЕЗОНЕ

Познат је и шести учесник завршног мастерс турнира у Лондону који је на програму од 13. до 20. новембра. То је искусни Француз Гаел Монфис, што ће му бити деби на овом такмичењу иако је годинама у самом врху профи тениса. Пре њега учешће су потврдили Ђоковић, Мари, Вавринка, Раонић и Нишикори, а следећи на реду да попуне квоту од осам учесника су Надал и Тим. Новак Ђоковић је освајао завршни мастерс у последње четири године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар