Дигао кредит и платио да му убију оца

Ратомир Малетин (38) ухапшен је јуче ујутру у породичној кући због сумње да је ангажовао тројицу познаника да му убију оца Јову (68) како би што прије наслиједио његово имање.

Србија 28.10.2016 | 22:55
Дигао кредит и платио да му убију оца
Против "несуђених убица" биће поднесена кривична пријава у редовном поступку због сумње да нису пријавили подстрекавање убиства.

Сумња се да је Ратомир ангажовао тројицу мјештана Србобрана и Савиног Села и од почетка октобра им исплатио више хиљада евра и купио аутомобил како би му у најскорије вријеме убили оца.

Како сазнаје "Ало!", договор о злочину склапан је у једној кафани, а до пакленог плана оперативним путем су дошли и инспектори новосадске полиције средином овог мјесеца. Чим су прикупљени докази, полицајци су по налогу тужилаштва реаговали и ухапсили осумњичене.

"Приликом хапшања је у мобилном телефону једног од њих пронађен снимак разговора са Ратомиром. Он им је до детаља објаснио свој план и мотив за убиство. Рекао им је да треба да упадну у кућу и нагласио да не пуцају у њега, већ да га закољу! Рекао им је и да узму све вриједно што нађу у кући. Тако је желио да прикрије злочин наводном пљачком", прича извор "Ало!" близак истрази и додаје:

"Рекао им је да жели да се ријеши оца како би што прије наслиједио 11 јутара земље, кућу и осталу имовину. Убиство је требало да се догоди у ноћи између сриједе и четвртка. Међутим, полиција је реаговала на вријеме, ухапсила Ратомира и спријечила злочин".

Како би платио убиство оца, Ратомир је кућу и земљу коју посједују ставио под хипотеку, како би добио кредит.

"Ратомир је једном од њих купио аутомобил, а приде им је дао и по више стотина хиљада динара", додаје извор.

Отац у шоку: А ја мислио да га хапсе због дроге

Јова Малетин је рекао да није знао зашто му је син ухапшен. Када је видио полицајце, помислио је да Ратомир има проблема с дрогом или да је опет направио неку глупост у саобраћају. Када је сазнао разлог хапшења, веома се изненадио:

"Шта му је то требало када је ионако све ово његово. Мислио сам да полиција претреса његову кућу и тражи дрогу. Не знам шта му је све то требало. Већи дио земље сам њему дао, а остало би наслиједио, само да је сачекао. Двије године уназад са сином немам никакав однос. Почео је да пије, није марио за своју дјецу, супругу, слупао је два аутомобила и направио штету од 4.000 евра. Шта је он радио не знам. Умјесто да се богатио, он је имање крчмио", прича Јова и додаје да не зна где је његов син потрошио силне паре, али да му се недавно пожалио да му је ауто обијен и да је из њега украдена платна картица:

"Ако је планирао да ме убије, и треба да одговара".

Други син се утопио

Јова је осим Ратомира имао и старијег сина Петра, али га је несрећним случајем изгубио.

"Да је жив, данас би имао 45 година. Петар се 1990. године несрећним случајем утопио овдје у Турији и од тада је сва љубав била усмјерена на Ратомира. Нико му није замјерао што и поред породице воли да спава до касно, умјесто да ради. Па ја сам и у овим годинама, када би зашкрипало, био ту за њега, унуке и снају", са сјетом у гласу испричао је Јова Малетин.

Извор: Ало

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

симо

28.10.2016 17:29

Срби од дјеце праве инвалиде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

29.10.2016 10:21

Болесни су срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

30.10.2016 15:56

Од мајке и оца зависи однос дјеце према себи, према родитељима, зивоту уопсте - ако један од родитеља показе непостовање према другом, цитава породица се распада

ОДГОВОРИТЕ