Digao kredit i platio da mu ubiju oca

Ratomir Maletin (38) uhapšen je juče ujutru u porodičnoj kući zbog sumnje da je angažovao trojicu poznanika da mu ubiju oca Jovu (68) kako bi što prije naslijedio njegovo imanje.

Srbija 28.10.2016 | 22:55
Digao kredit i platio da mu ubiju oca
Protiv "nesuđenih ubica" biće podnesena krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da nisu prijavili podstrekavanje ubistva.

Sumnja se da je Ratomir angažovao trojicu mještana Srbobrana i Savinog Sela i od početka oktobra im isplatio više hiljada evra i kupio automobil kako bi mu u najskorije vrijeme ubili oca.

Kako saznaje "Alo!", dogovor o zločinu sklapan je u jednoj kafani, a do paklenog plana operativnim putem su došli i inspektori novosadske policije sredinom ovog mjeseca. Čim su prikupljeni dokazi, policajci su po nalogu tužilaštva reagovali i uhapsili osumnjičene.

"Prilikom hapšanja je u mobilnom telefonu jednog od njih pronađen snimak razgovora sa Ratomirom. On im je do detalja objasnio svoj plan i motiv za ubistvo. Rekao im je da treba da upadnu u kuću i naglasio da ne pucaju u njega, već da ga zakolju! Rekao im je i da uzmu sve vrijedno što nađu u kući. Tako je želio da prikrije zločin navodnom pljačkom", priča izvor "Alo!" blizak istrazi i dodaje:

"Rekao im je da želi da se riješi oca kako bi što prije naslijedio 11 jutara zemlje, kuću i ostalu imovinu. Ubistvo je trebalo da se dogodi u noći između srijede i četvrtka. Međutim, policija je reagovala na vrijeme, uhapsila Ratomira i spriječila zločin".

Kako bi platio ubistvo oca, Ratomir je kuću i zemlju koju posjeduju stavio pod hipoteku, kako bi dobio kredit.

"Ratomir je jednom od njih kupio automobil, a pride im je dao i po više stotina hiljada dinara", dodaje izvor.

Otac u šoku: A ja mislio da ga hapse zbog droge

Jova Maletin je rekao da nije znao zašto mu je sin uhapšen. Kada je vidio policajce, pomislio je da Ratomir ima problema s drogom ili da je opet napravio neku glupost u saobraćaju. Kada je saznao razlog hapšenja, veoma se iznenadio:

"Šta mu je to trebalo kada je ionako sve ovo njegovo. Mislio sam da policija pretresa njegovu kuću i traži drogu. Ne znam šta mu je sve to trebalo. Veći dio zemlje sam njemu dao, a ostalo bi naslijedio, samo da je sačekao. Dvije godine unazad sa sinom nemam nikakav odnos. Počeo je da pije, nije mario za svoju djecu, suprugu, slupao je dva automobila i napravio štetu od 4.000 evra. Šta je on radio ne znam. Umjesto da se bogatio, on je imanje krčmio", priča Jova i dodaje da ne zna gde je njegov sin potrošio silne pare, ali da mu se nedavno požalio da mu je auto obijen i da je iz njega ukradena platna kartica:

"Ako je planirao da me ubije, i treba da odgovara".

Drugi sin se utopio

Jova je osim Ratomira imao i starijeg sina Petra, ali ga je nesrećnim slučajem izgubio.

"Da je živ, danas bi imao 45 godina. Petar se 1990. godine nesrećnim slučajem utopio ovdje u Turiji i od tada je sva ljubav bila usmjerena na Ratomira. Niko mu nije zamjerao što i pored porodice voli da spava do kasno, umjesto da radi. Pa ja sam i u ovim godinama, kada bi zaškripalo, bio tu za njega, unuke i snaju", sa sjetom u glasu ispričao je Jova Maletin.

Izvor: Alo

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

симо

28.10.2016 17:29

Срби од дјеце праве инвалиде

ODGOVORITE
Name

Pasha

29.10.2016 10:21

Bolesni su srbi.

ODGOVORITE
Name

X

30.10.2016 15:56

Od majke i oca zavisi odnos djece prema sebi, prema roditeljima, zivotu uopste - ako jedan od roditelja pokaze nepostovanje prema drugom, citava porodica se raspada

ODGOVORITE