Радвањска и Кузњецова у полуфиналу Сингапура!

Пољакиња Агњешка Радвањска изборила је пласман у полуфинале завршног турнира у Сингапуру.

Тенис 28.10.2016 | 19:15
Радвањска и Кузњецова у полуфиналу Сингапура!
Пољска тенисерка Агњешка Радванска пласирала се у полуфинале завршног WТА турнира у Сингапуру, пошто је данас у последњем колу Беле групе победила Чехињу Каролину Плишкову са 7:5, 6:3.

Радванска је групну фазу завршила са две победе и једним поразом и у полуфиналу ће играти против победнице Црвене групе, Немице Анђелик Кербер.

"Мислим да у том мечу немам шта да изгубим, нарочито што ћу играти против најбоље тенисерке у овој сезони. Она је ове године играла невероватан тенис", рекла је Радванска.

Гарбиње Мугуруса победом се опростила од WТА завршног турнира у Сингапуру. Она је у последњем, трећем колу “беле“ групе савладала Светлану Кузњецову са 3:6, 6:0, 6:1.

Дуел није имао такмичарски значај јер је Рускиња већ обезбедила пролаз у полуфинале, док се знало да шпанска тенисерка нема шансу да прође.

Кузњецова ће се у полуфиналу састати са Словакињом Доминоком Цибулковом, а Радвањска са најбољом тенисерском света Анђеликом Кербер.

Коначан пласман у Црвеној групи: 1. Анђелик Кербер, 2. Доминика Цибулкова, 3. Симона Халеп, 4. Медисон Киз.

Коначан пласман у Белој групи: 1. Светлана Кузњецова, 2. Агњешка Радванкса, 3. Каролина Плишкова, 4. Гарбиње Мугуруза.

Сутра су на програму оба полуфинала турнира у Сингапуру који се игра за наградни фонд од чак 7.000.000 долара. Прво на терен, не пре 10.00 ч по средњеевропском времену излазе Кузњецова и Цибулкова. Биће то девети међусобни сусрет искусних такмичарки, а малу предност о 5:3 има омалена Словакиња. Занимљиво је истаћи да је Циблукова до тих пет победа дсошла на њихових пет последњих огледања. Ипак, последњих месеци Кузњецова игра фанстастично, тако да неће ббити лак плен. Шта више.

Након њих, од 13.30 ч рекете у Сингапуру укрштају прва тенисерка свет, Анђелик Кербер и трећа, Агњешка Радванска. Очекујемо напето полуфинале, што најављује и њихов међусобним скор који је 6:5 у корист Пољакиње.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар