Radvanjska i Kuznjecova u polufinalu Singapura!

Poljakinja Agnješka Radvanjska izborila je plasman u polufinale završnog turnira u Singapuru.

Tenis 28.10.2016 | 19:15
Radvanjska i Kuznjecova u polufinalu Singapura!
Poljska teniserka Agnješka Radvanska plasirala se u polufinale završnog WTA turnira u Singapuru, pošto je danas u poslednjem kolu Bele grupe pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 7:5, 6:3.

Radvanska je grupnu fazu završila sa dve pobede i jednim porazom i u polufinalu će igrati protiv pobednice Crvene grupe, Nemice Anđelik Kerber.

"Mislim da u tom meču nemam šta da izgubim, naročito što ću igrati protiv najbolje teniserke u ovoj sezoni. Ona je ove godine igrala neverovatan tenis", rekla je Radvanska.

Garbinje Mugurusa pobedom se oprostila od WTA završnog turnira u Singapuru. Ona je u poslednjem, trećem kolu “bele“ grupe savladala Svetlanu Kuznjecovu sa 3:6, 6:0, 6:1.

Duel nije imao takmičarski značaj jer je Ruskinja već obezbedila prolaz u polufinale, dok se znalo da španska teniserka nema šansu da prođe.

Kuznjecova će se u polufinalu sastati sa Slovakinjom Dominokom Cibulkovom, a Radvanjska sa najboljom teniserskom sveta Anđelikom Kerber.

Konačan plasman u Crvenoj grupi: 1. Anđelik Kerber, 2. Dominika Cibulkova, 3. Simona Halep, 4. Medison Kiz.

Konačan plasman u Beloj grupi: 1. Svetlana Kuznjecova, 2. Agnješka Radvanksa, 3. Karolina Pliškova, 4. Garbinje Muguruza.

Sutra su na programu oba polufinala turnira u Singapuru koji se igra za nagradni fond od čak 7.000.000 dolara. Prvo na teren, ne pre 10.00 č po srednjeevropskom vremenu izlaze Kuznjecova i Cibulkova. Biće to deveti međusobni susret iskusnih takmičarki, a malu prednost o 5:3 ima omalena Slovakinja. Zanimljivo je istaći da je Ciblukova do tih pet pobeda dsošla na njihovih pet poslednjih ogledanja. Ipak, poslednjih meseci Kuznjecova igra fanstastično, tako da neće bbiti lak plen. Šta više.

Nakon njih, od 13.30 č rekete u Singapuru ukrštaju prva teniserka svet, Anđelik Kerber i treća, Agnješka Radvanska. Očekujemo napeto polufinale, što najavljuje i njihov međusobnim skor koji je 6:5 u korist Poljakinje.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar