Реда у мртвачницама - поштујте мртве!

Миладин Драгићевић, власник погребне агенције из Лознице и вишегодишњи одборник у локалном парламенту, каже да увођење реда у здравственим установама обавезно треба да се односи и на рад службеника у мртвачницамам, наводећи свеж пример када је у здравственој установи у једном суседном граду био сведок безобзирног понашања запосленог на издавању покојника породици.

Србија 28.10.2016 | 16:55
Реда у мртвачницама - поштујте мртве!
Драгићевић каже да је син покојнице која је умрла у болници у једном од суседних градова, на патологији прецизно утврдио када може да дође и да преузме тело своје преминуле мајке. Наш саговорник тврди да има све податке које је спреман да покаже надлежнима.

"Сину покојнице речено је да дође по тело са погребним колима у шеснаест часова, без обзира на то да ли ће бити извршена обдукција или не", тврди Драгићевић. "Син је, у међувремену, полепио плакате, организовао сахрану, а техничар му је, потом, јавио да тог дана не може да буде преузето тело покојнице, већ тек сутрадан. Када му је, после молби и дугог објашњавања да је заказана сахрана, обећана част, онда је пристао да кренемо из Лознице по покојницу."

И ту није крај, истиче наш саговорник, већ и кад су стигли по покојницу морали су да чекају сат времена, „док техничар заврши нека своја приватна посла“. Једноставно је, како каже, изашао из капеле и отишао њима „испред носа“.

"Кад смо га поново звали, некако се смиловао да дође, али је покушао да нам прода ПВЦ врећу за 5.000 динара, коју користи више пута за продају, тако што је користи за више покојника", истиче Драгићевић.

"Нисмо пристали на тај чудан понуђени пазар, а сазнали смо да је власник радње који има погребну агенцију са једним лекаром из установе у којој је запослен."

БН телевизија (В. М.)

Коментари / 0

Оставите коментар