Reda u mrtvačnicama - poštujte mrtve!

Miladin Dragićević, vlasnik pogrebne agencije iz Loznice i višegodišnji odbornik u lokalnom parlamentu, kaže da uvođenje reda u zdravstvenim ustanovama obavezno treba da se odnosi i na rad službenika u mrtvačnicamam, navodeći svež primer kada je u zdravstvenoj ustanovi u jednom susednom gradu bio svedok bezobzirnog ponašanja zaposlenog na izdavanju pokojnika porodici.

Srbija 28.10.2016 | 16:55
Reda u mrtvačnicama - poštujte mrtve!
Dragićević kaže da je sin pokojnice koja je umrla u bolnici u jednom od susednih gradova, na patologiji precizno utvrdio kada može da dođe i da preuzme telo svoje preminule majke. Naš sagovornik tvrdi da ima sve podatke koje je spreman da pokaže nadležnima.

"Sinu pokojnice rečeno je da dođe po telo sa pogrebnim kolima u šesnaest časova, bez obzira na to da li će biti izvršena obdukcija ili ne", tvrdi Dragićević. "Sin je, u međuvremenu, polepio plakate, organizovao sahranu, a tehničar mu je, potom, javio da tog dana ne može da bude preuzeto telo pokojnice, već tek sutradan. Kada mu je, posle molbi i dugog objašnjavanja da je zakazana sahrana, obećana čast, onda je pristao da krenemo iz Loznice po pokojnicu."

I tu nije kraj, ističe naš sagovornik, već i kad su stigli po pokojnicu morali su da čekaju sat vremena, „dok tehničar završi neka svoja privatna posla“. Jednostavno je, kako kaže, izašao iz kapele i otišao njima „ispred nosa“.

"Kad smo ga ponovo zvali, nekako se smilovao da dođe, ali je pokušao da nam proda PVC vreću za 5.000 dinara, koju koristi više puta za prodaju, tako što je koristi za više pokojnika", ističe Dragićević.

"Nismo pristali na taj čudan ponuđeni pazar, a saznali smo da je vlasnik radnje koji ima pogrebnu agenciju sa jednim lekarom iz ustanove u kojoj je zaposlen."

BN televizija (V. M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar