Знате ли које воће Руси највише траже од нас?

Камиони сезонског воћа и поврћа већ првих дана од подизања рампе кренули су пут Русије, а домаћи воћари и повртари кажу да интересовање руских купаца никад није било веће.

Република Српска 28.10.2016 | 16:35
Знате ли које воће Руси највише траже од нас?
Истог дана када је објављена вијест да је Русија дала зелено свјетло за увоз воћа и поврћа из БиХ, почеле су да стижу понуде за откуп и то по веома повољним цијенама.

Консултант Удружења "Развојни центар - Аргонет" Борис Тадић каже да руски купци траже разне врсте воћа и поврћа, али се углавном нуди јабука.

"Руси много траже и крушку, која је већ готово продата", рекао је Тадић.

Додао је да руски купци масовно траже и трешњу, купус, кромпир и друго воће и поврће.

"Због повољних услова које Руси нуде кооперанти су отказали снабдијевање једне домаће фирме за прераду воћа и поврћа, усмјеривши се на иностране купце. Ради се о много већим износима новца", рекао је Тадић.

Руска рампа, која је за воће и поврће из БиХ била спуштена више од два мјесеца, уклоњена је у петак. Забрана је услиједила због сумњивих пошиљки које су стизале из БиХ, а укинута је послије испуњавања услова које је захтијевала руска страна.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Даидза

28.10.2016 15:04

Само да опет се не посаљу сомалиске јабуке под босанске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

28.10.2016 16:45

сад це то Баја да препакује и оде без проблема .

Name

!!!

28.10.2016 17:56

Ја још нисам прочитао коментаре небитно која тема да је а да није споменут Баја, Дадик, милокард или незнам како већ Стварно смо невјероватни. Због таквих он и влада!!!!

ОДГОВОРИТЕ