Znate li koje voće Rusi najviše traže od nas?

Kamioni sezonskog voća i povrća već prvih dana od podizanja rampe krenuli su put Rusije, a domaći voćari i povrtari kažu da interesovanje ruskih kupaca nikad nije bilo veće.

Republika Srpska 28.10.2016 | 16:35
Znate li koje voće Rusi najviše traže od nas?
Istog dana kada je objavljena vijest da je Rusija dala zeleno svjetlo za uvoz voća i povrća iz BiH, počele su da stižu ponude za otkup i to po veoma povoljnim cijenama.

Konsultant Udruženja "Razvojni centar - Argonet" Boris Tadić kaže da ruski kupci traže razne vrste voća i povrća, ali se uglavnom nudi jabuka.

"Rusi mnogo traže i krušku, koja je već gotovo prodata", rekao je Tadić.

Dodao je da ruski kupci masovno traže i trešnju, kupus, krompir i drugo voće i povrće.

"Zbog povoljnih uslova koje Rusi nude kooperanti su otkazali snabdijevanje jedne domaće firme za preradu voća i povrća, usmjerivši se na inostrane kupce. Radi se o mnogo većim iznosima novca", rekao je Tadić.

Ruska rampa, koja je za voće i povrće iz BiH bila spuštena više od dva mjeseca, uklonjena je u petak. Zabrana je uslijedila zbog sumnjivih pošiljki koje su stizale iz BiH, a ukinuta je poslije ispunjavanja uslova koje je zahtijevala ruska strana.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Daidza

28.10.2016 15:04

Samo da opet se ne posalju somaliske jabuke pod bosanske.

ODGOVORITE
Name

pa

28.10.2016 16:45

sad ce to Baja da prepakuje i ode bez problema .

Name

!!!

28.10.2016 17:56

Ja još nisam pročitao komentare nebitno koja tema da je a da nije spomenut Baja, Dadik, milokard ili neznam kako već Stvarno smo nevjerovatni. Zbog takvih on i vlada!!!!

ODGOVORITE