Овдје ће вребати радари од 31.10. до 6.11.

Припадници Јединице саобраћајне полиције, Полиције Брчко дистрикта БиХ, вршит ће појачану контролу брзине кретања возила у периоду од 31.10.2016. године до 06.11.2016. године

Република Српска 28.10.2016 | 14:59
Овдје ће вребати радари од 31.10. до 6.11.
Аналитичким праћењем стања безбједности у саобраћају на подручју Брчко дистрикта БиХ, индикативно је да на безбједност изузетно утичу велике брзине кретања возила.

Полиција Брчко дистрикта БиХ располаже са необиљеженим (цивилним) возилима која су опремљена уређајем (камером) за снимање прекршаја у покрету и савременим стационарним ласерским радарима, те уређајима за безбједно заустављање возила на путу.

Стога, Јединица саобраћајне полиције планира вршити најављену контролу мјерења брзине кретања возила, посебно у насељеним мјестима, на сљедећим путним правцима:Напомињемо да се на путним правцима Брчко-Лончари (у улици Дејтонска), Брчко-Бијељина (улица Бијељинска), Брчко-Челић (улица Николе Тесле) и Брчко-Церик (¨Малезијски пут¨) врши контрола брзине кретања возила из два смјера помоћу стационарних радара.

Поред ових планираних и најављених контрола брзине кретања возила, радит ће се и не најављене контроле брзине, посебно на мјестима гдје се развијају веће брзине (послије стационарних радара, у уличној мрежи града и сл.) са покретним радаром „ТруЦам“, који је погодан за постављање на било којој дионици пута и који након подешавања, аутоматски самостално ради и региструје прекршаје.

Сугеришемо свим учесницима у саобраћају, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању у саобраћају и да поштују саобраћајне прописе, како би заштитили себе и друге учеснике у саобраћају.

(Прессрс.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

глуп глупљи

28.10.2016 15:27

И ста сте са овим цланком урадили? Возаци це успоравати на овим мјестима, а на другим дивјати. Двије ствари сте ојадили. Или це неко настрадати или це пензије каснити јер неце бити казни. Ма ви сте генијалци...

ОДГОВОРИТЕ