Ovdje će vrebati radari od 31.10. do 6.11.

Pripadnici Jedinice saobraćajne policije, Policije Brčko distrikta BiH, vršit će pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od 31.10.2016. godine do 06.11.2016. godine

Republika Srpska 28.10.2016 | 14:59
Ovdje će vrebati radari od 31.10. do 6.11.
Analitičkim praćenjem stanja bezbjednosti u saobraćaju na području Brčko distrikta BiH, indikativno je da na bezbjednost izuzetno utiču velike brzine kretanja vozila.

Policija Brčko distrikta BiH raspolaže sa neobilježenim (civilnim) vozilima koja su opremljena uređajem (kamerom) za snimanje prekršaja u pokretu i savremenim stacionarnim laserskim radarima, te uređajima za bezbjedno zaustavljanje vozila na putu.

Stoga, Jedinica saobraćajne policije planira vršiti najavljenu kontrolu mjerenja brzine kretanja vozila, posebno u naseljenim mjestima, na sljedećim putnim pravcima:



Napominjemo da se na putnim pravcima Brčko-Lončari (u ulici Dejtonska), Brčko-Bijeljina (ulica Bijeljinska), Brčko-Čelić (ulica Nikole Tesle) i Brčko-Cerik (¨Malezijski put¨) vrši kontrola brzine kretanja vozila iz dva smjera pomoću stacionarnih radara.

Pored ovih planiranih i najavljenih kontrola brzine kretanja vozila, radit će se i ne najavljene kontrole brzine, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacionarnih radara, u uličnoj mreži grada i sl.) sa pokretnim radarom „TruCam“, koji je pogodan za postavljanje na bilo kojoj dionici puta i koji nakon podešavanja, automatski samostalno radi i registruje prekršaje.

Sugerišemo svim učesnicima u saobraćaju, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

(Pressrs.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

glup gluplji

28.10.2016 13:27

I sta ste sa ovim clankom uradili? Vozaci ce usporavati na ovim mjestima, a na drugim divjati. Dvije stvari ste ojadili. Ili ce neko nastradati ili ce penzije kasniti jer nece biti kazni. Ma vi ste genijalci...

ODGOVORITE