Помама за послом у наплатним кућицама

На конкурс за 36 радника који ће бити ангажовани у наплатним кућицама на дионици аутопута "9. јануар" од Прњавора до Добоја и Центру за одржавање и контролу саобраћаја стигло је 330 пријава, рекао је директор "Аутопутева Републике Српске" Душан Топић.

Република Српска 28.10.2016 | 13:53
Помама за послом у наплатним кућицама
Конкурс је затворен у четвртак, али на адресу "Аутопутева" накнадно је стигао и мањи број пријава путем поште.

"Конкурс је расписан за пријем 15 радника и осам вођа смјене на наплатним кућицама у Прњавору и Добоју, док се остале позиције односе на радна мјеста у Центру за одржавање и контролу саобраћаја у Кладарима. Ове седмице ћемо прегледати пристигле пријаве и након тога позвати на интервју кандидате који су послали комплетне пријаве", казао је Топић.

Наплата путарине на првој дионици аутопута "9. јануар" требало би да почне до краја ове године.

"До сада смо одржали неколико састанака у Министарству саобраћаја и веза Републике Српске. Све предрадње за наплату путарине биће завршене до краја године и очекујемо да ће најкасније до Нове године возачи почети да издвајају новац за коришћење ове трасе аутопута", казао је Топић и додао да још не зна колико ће износити путарина.

Изградња друге дионице аутопута од Бањалуке до Прњавора иде планираном динамиком.

"При крају је изградња скоро свих већих објеката на тој дионици. Већ је почела израда канализације која је предуслов за постављање завршних слојева насипа како би се могло кренути са асфалтирањем. Први слојеви асфалта на овој дионици су положени прије двадесетак дана", рекао је Топић и додао да очекује да изградња ове дионице аутопута буде завршена у року, односно до краја 2017. године.

Кинези

Душан Топић је рекао да од кинеске Ексим банке очекују да представнике Републике Српске позове на преговоре у вези са изградњом аутопута од Гламоча до Млиништа.

"Кинезима смо предали сву потребну документацију у вези са изградњом ове трасе и очекујемо од Ексим банке да нас позове на завршне разговоре како бисмо потписали кредитни споразум", рекао је Топић и додао да ће овај пројекат бити представљен и почетком новембра у Риги на састанку кинеског премијера са премијерима и делегацијама 16 земаља источне и централне Европе.

(Глас Српске)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

кУПУС

28.10.2016 11:59

П зар нису рекли да се овај,, полу- аутопут неце једно вријеме наплацивати,,,,, А ја,, мене будале" , просли су локални избори. Извините ме за коментар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србинбл.

28.10.2016 12:28

Глуп ти је коментар!

Name

Остоја

28.10.2016 12:32

Па зар ти није довољно 4 мјесеца да се не наплацује? Ја бих наплацивао истог момента као сто раде браца хрвати.

Name

Боки

28.10.2016 13:28

Па није му коментар глуп јер свугдје у свијету гдје дрзава власник аутопута не наплацује се путарина.Разлог је тај сто је изградјен новцем градјана.Нпр Њемацка.Тако рецимо Италија има само 3 посто аутопутева у дрзавном власниству и на тај дио нема наплате остало је у приватном власниству.Аустрија је све препустила градњу и наплату приватним фирми.Само у нас је то тако да народ га гради и онда опет плаца и путарине и порезе

Name

вирус

28.10.2016 15:01

Боки лупетас све саме глупости , ако незнас процитај на интернету.

Name

кУПУС

28.10.2016 17:36

СбинеБЛ цитај пазљиво ста сам написао. Да не испаднес крамп

Name

Игор

28.10.2016 12:36

Хахахахаха па они се туку и стелу тразе да раде у боксу ко керови Какав ограницен народ ј.... ти зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брдјо

28.10.2016 13:37

Тако радеци у градјевинској фирми која је наруцила пет градјевински возила звани Демпери из Сведске.Кад су возила стигла и са њима Сведјани са папирима у канцеларији пословодје је избила свадја и туца.Питају Сведјани ста је разлог свадје,вели му пословодја отимају се ко це добити Демпере.Казе Сведјанин у цуду па то код нас возе робијаси.Несто слицно овоме.

ОДГОВОРИТЕ