Pomama za poslom u naplatnim kućicama

Na konkurs za 36 radnika koji će biti angažovani u naplatnim kućicama na dionici autoputa "9. januar" od Prnjavora do Doboja i Centru za održavanje i kontrolu saobraćaja stiglo je 330 prijava, rekao je direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić.

Republika Srpska 28.10.2016 | 13:53
Pomama za poslom u naplatnim kućicama
Konkurs je zatvoren u četvrtak, ali na adresu "Autoputeva" naknadno je stigao i manji broj prijava putem pošte.

"Konkurs je raspisan za prijem 15 radnika i osam vođa smjene na naplatnim kućicama u Prnjavoru i Doboju, dok se ostale pozicije odnose na radna mjesta u Centru za održavanje i kontrolu saobraćaja u Kladarima. Ove sedmice ćemo pregledati pristigle prijave i nakon toga pozvati na intervju kandidate koji su poslali kompletne prijave", kazao je Topić.

Naplata putarine na prvoj dionici autoputa "9. januar" trebalo bi da počne do kraja ove godine.

"Do sada smo održali nekoliko sastanaka u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske. Sve predradnje za naplatu putarine biće završene do kraja godine i očekujemo da će najkasnije do Nove godine vozači početi da izdvajaju novac za korišćenje ove trase autoputa", kazao je Topić i dodao da još ne zna koliko će iznositi putarina.

Izgradnja druge dionice autoputa od Banjaluke do Prnjavora ide planiranom dinamikom.

"Pri kraju je izgradnja skoro svih većih objekata na toj dionici. Već je počela izrada kanalizacije koja je preduslov za postavljanje završnih slojeva nasipa kako bi se moglo krenuti sa asfaltiranjem. Prvi slojevi asfalta na ovoj dionici su položeni prije dvadesetak dana", rekao je Topić i dodao da očekuje da izgradnja ove dionice autoputa bude završena u roku, odnosno do kraja 2017. godine.

Kinezi

Dušan Topić je rekao da od kineske Eksim banke očekuju da predstavnike Republike Srpske pozove na pregovore u vezi sa izgradnjom autoputa od Glamoča do Mliništa.

"Kinezima smo predali svu potrebnu dokumentaciju u vezi sa izgradnjom ove trase i očekujemo od Eksim banke da nas pozove na završne razgovore kako bismo potpisali kreditni sporazum", rekao je Topić i dodao da će ovaj projekat biti predstavljen i početkom novembra u Rigi na sastanku kineskog premijera sa premijerima i delegacijama 16 zemalja istočne i centralne Evrope.

(Glas Srpske)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

kUPUS

28.10.2016 13:59

P zar nisu rekli da se ovaj,, polu- autoput nece jedno vrijeme naplacivati,,,,, A ja,, mene budale" , prosli su lokalni izbori. Izvinite me za komentar

ODGOVORITE
Name

Srbinbl.

28.10.2016 14:28

Glup ti je komentar!

Name

Ostoja

28.10.2016 14:32

Pa zar ti nije dovoljno 4 mjeseca da se ne naplacuje? Ja bih naplacivao istog momenta kao sto rade braca hrvati.

Name

Boki

28.10.2016 15:28

Pa nije mu komentar glup jer svugdje u svijetu gdje drzava vlasnik autoputa ne naplacuje se putarina.Razlog je taj sto je izgradjen novcem gradjana.Npr Njemacka.Tako recimo Italija ima samo 3 posto autoputeva u drzavnom vlasnistvu i na taj dio nema naplate ostalo je u privatnom vlasnistvu.Austrija je sve prepustila gradnju i naplatu privatnim firmi.Samo u nas je to tako da narod ga gradi i onda opet placa i putarine i poreze

Name

virus

28.10.2016 17:01

Boki lupetas sve same gluposti , ako neznas procitaj na internetu.

Name

kUPUS

28.10.2016 19:36

SbineBL citaj pazljivo sta sam napisao. Da ne ispadnes kramp

Name

Igor

28.10.2016 14:36

Hahahahaha pa oni se tuku i stelu traze da rade u boksu ko kerovi Kakav ogranicen narod j.... ti zivot.

ODGOVORITE
Name

Brdjo

28.10.2016 15:37

Tako radeci u gradjevinskoj firmi koja je narucila pet gradjevinski vozila zvani Demperi iz Svedske.Kad su vozila stigla i sa njima Svedjani sa papirima u kancelariji poslovodje je izbila svadja i tuca.Pitaju Svedjani sta je razlog svadje,veli mu poslovodja otimaju se ko ce dobiti Dempere.Kaze Svedjanin u cudu pa to kod nas voze robijasi.Nesto slicno ovome.

ODGOVORITE