Има 10.000 КМ казни, нема положен возачки

Полицијски службеници Полицијске станице Илијаш из саобраћаја су искључили Д. М. из Сарајева те му привремено одузели возило.

Босна и Херцеговина 28.10.2016 | 13:24
Има 10.000 КМ казни, нема положен возачки
Затекли су га како управља моторним возилом без положеног возачког испита, а каснијом контролом је утврђено како је власник новчаних казни у износу вишем од 10.000 КМ.

Д. М. је у Илијашу 26. октобра управљао аутомобилом марке Џета без положеног возачког испита, а увидом у регистре прекршајних евиденција и новчаних казни је утврђено како је ријеч о вишеструком повратнику у вршењу тешких кривичних дјела из области Закона о основама сигурности саобраћаја (ЗООБС) на путевима у БиХ.
 
Поред овога, Д. М. у Регистру новчаних казни има и дуг у износу од 10.578 КМ.
 
Санкције које су особи до сада биле изречене нису постигле сврху кажњавања, будући да је Д. М. наставио вршити најтеже облике саобраћајних прекршаја на путевима у БиХ те тако директно угрожавао јавну безбједност.
 
На основу сагласности судије Опшинског суда у Сарајеву, моторно возило марке Џета је од власника привремено одузето те ће до окончања прекршајног поступка бити депоновано на депоу МУП-а КС.
 
МУП КС у посљедње вријеме врши опсежне радње контроле саобраћаја те плијени возила вишеструких повратника у вршењу тешких саобраћајних прекршаја.

На посебном удару контроле саобраћаја нашли су се, поред повратника, и возачи који за воланом буду затечени без положеног возачког испита, као и особе које иза себе имају поприличан износ неплаћених прекршајних казни.

(Вијести.ба / Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

турбоскара

28.10.2016 12:04

Ко зна ко му је иза ледја да нема никога неби се тако бахато понасо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2016 18:16

Бас тако