Ima 10.000 KM kazni, nema položen vozački

Policijski službenici Policijske stanice Ilijaš iz saobraćaja su isključili D. M. iz Sarajeva te mu privremeno oduzeli vozilo.

Bosna i Hercegovina 28.10.2016 | 13:24
Ima 10.000 KM kazni, nema položen vozački
Zatekli su ga kako upravlja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, a kasnijom kontrolom je utvrđeno kako je vlasnik novčanih kazni u iznosu višem od 10.000 KM.

D. M. je u Ilijašu 26. oktobra upravljao automobilom marke Džeta bez položenog vozačkog ispita, a uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni je utvrđeno kako je riječ o višestrukom povratniku u vršenju teških krivičnih djela iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja (ZOOBS) na putevima u BiH.
 
Pored ovoga, D. M. u Registru novčanih kazni ima i dug u iznosu od 10.578 KM.
 
Sankcije koje su osobi do sada bile izrečene nisu postigle svrhu kažnjavanja, budući da je D. M. nastavio vršiti najteže oblike saobraćajnih prekršaja na putevima u BiH te tako direktno ugrožavao javnu bezbjednost.
 
Na osnovu saglasnosti sudije Opšinskog suda u Sarajevu, motorno vozilo marke Džeta je od vlasnika privremeno oduzeto te će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovano na depou MUP-a KS.
 
MUP KS u posljednje vrijeme vrši opsežne radnje kontrole saobraćaja te plijeni vozila višestrukih povratnika u vršenju teških saobraćajnih prekršaja.

Na posebnom udaru kontrole saobraćaja našli su se, pored povratnika, i vozači koji za volanom budu zatečeni bez položenog vozačkog ispita, kao i osobe koje iza sebe imaju popriličan iznos neplaćenih prekršajnih kazni.

(Vijesti.ba / Klix)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

turboskara

28.10.2016 12:04

Ko zna ko mu je iza ledja da nema nikoga nebi se tako bahato ponaso

ODGOVORITE
Name

Re

28.10.2016 18:16

Bas tako