Виктор Орбан поново пријети: Ако Брисел...

Мађарска ће тужити Европску комисију и опирати се уводењу обавезујућих квота за прихват миграната за земље чланице ЕУ.

Свијет 28.10.2016 | 12:19
Виктор Орбан поново пријети: Ако Брисел...
Премијер Мађарске Виктор Орбан је најавио овакав сценарио ако Брисел то питање не скине с дневног реда.

Орбан је рекао да ће његова влада употребити недавно одржани референдум на ком је већина гласача одбацила мигрантске квоте.

Тај референдум међутим није правно обавезујући због недовољног броја изашлих, подсјетио је Ројтерс.

Орбан је навео да је сада по том питању настала "пат позиција" и да би премијер Словачке, земље која тренутно предсједава ЕУ, Роберт Фицо требало да предложи рјешење до сљедећег самита ЕУ у децембру.

Ако Европска комисија не одустане од идеје квота, "онда ћемо се опирати...нећемо спровести одлуку ЕУ, тужићемо Комисију", нагласио је Орбан у изјави за државну радио станицу.

"Биће озбиљне правне дебате о томе да ли страни држављани могу да буду наметнути народу неке државе чланице ЕУ против њене воље. То ће бити велика борба и због тога нам је потребна измјена устава", поручио је Орбан.

Према његовим ријечима, одлука о прихватању мигранта је питање националног суверенитета.

Орбан је додао да би желео да сљедећег мјесеца буде потврђена промјена устава којим би се забранило насељавање миграната у Мађарској.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бансхее

28.10.2016 17:15

Нормално! Велики број избјеглица депортирати у Ирак и Афганистан и тамо им градити прихватне центре. То ионако контролису Енглези и Амери, а уједно је и њихово природно и културолошко окружење. А не плаћати Турцима који пуштају необразоване, Турска за себе задржава љекарне и друге ВСС. У Њемачкој старе људе , Нијемце исељавају у старачке домове са би у њихове станове, истина јесу државни, смјестили избјеглице! А од њих никакве користи. Кад их већ хране онда боље у Азију слати новце него на властитом дворишту трпјети тортуру. Лично видјено у Стуттгарту, по дрвећу испред зграде истјераних Њемаца у којима су сад избјеглице, виси смеће, дјеције плишане играчке које им је локално становништво поклонило. Да су поклањали друге играчке, пушке, сигурно не би висиле по дрвећу у Ботнангу, дивно насеље Стуттгарта! Жалим Нијемце. Наше БХ избјеглице растјерали 97. Сад добили стоку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.бансхее

28.10.2016 19:29

А одкуд ти знас како је у Стуттгарту,вјероватно си и ти један биједни избјеглица са Балкана који је био код куце висе гладан него сит па ти је рат био брат па сад теби и таквима сметају ови јадници који бјезе од бомби и рата.Ако су они за тебе стока онда којем цетверонозном створу ти припадас јаднице?

Name

Ем ти јарца

28.10.2016 22:01

Хаос је свугдје, неко то намјерно форсира.

Name

Вишак и све непотребне избјеглице

28.10.2016 19:02

Европа ће Смјестит у опустошену Војводину , пумјесто у Ирак и Афганистан. Као Запад не зна да је Војводина девастирана! Данас ако успијете продати кућу у Војводини за 20.000 ЕУР ви сте супер прошли. Сто чини Власт да то промијени?!!

ОДГОВОРИТЕ