Шокиране комшије чедоморке код Фоче

Сенада К. (19) ухапшена је због сумње да је у селу Кршевине код Фоче послије порођаја удавила своју бебу и затим је закопала.

Република Српска 28.10.2016 | 12:06
Шокиране комшије чедоморке код Фоче
Случај који је шокирао мјештане Фоче десио се 14. августа ове године, али је Сенада ухапшена тек у уторак.

Мјештани села Кршевина кажу да познају Сенаду и да знају да је неко вријеме имала момка, али да су шокирани што је одлучила да убије тек рођеног сина.

"Познајем ту породицу и мислим да је родитељи не би пуно осуђивали да је родила дјете. Овако је бацила љагу на цијелу породицу", рекла је једна од комшиница ове породице.

У Центру јавне безбједности Источно Сарајево рекли су, наводећи иницијале, да су прикупили оперативна сазнаја о могућем чедоморству и затим дјевојку позвали у полицијску станицу да утврде шта се десило.

"Током криминалистичке обраде она је инспекторима признала да је у близини породичне куће родила живо мушко дјете и одмах га удавила, а потом закопала", појаснили су у полицији.

Они су додали да су по наредби Основног суда Фоча, у уторак на мјесто убиства изашли поступајући тужилац, судски вјештак и увиђајна екипа Одељења криминалистичке полиције ЦЈБ Фоча.

"Током увиђаја нађени су и ексхумирани остаци беживотног тјела новорођенчета, који су превезени у просектуру Универзитетске болнице Фоча. По наредби тужиоца биће обављена сва потребна медицинска вјештачења", истакли су у полицији.

Према незваничним информацијама, полицији су мјештани овог села пријавили да су раније примијетили да је Сенада трудна, али да одједном више нема стомака и да нису чули да је родила.

"Полиција је веома озбиљно схватила ову пријаву и током истраге потврдили су наводе ове пријаве. Инспектори су остали згрожени када су нашли тијело бебе, јер је било у фази распадања", каже извор близак истрази.

Он је појаснио да је мајка монструм након што је признала чедоморство у полицији рекла да је био дјечак и навела ко је отац бебе.

"Тијело је било у таквом стању да се није могло утврдити да ли је било мушко или женско дјете. Због тога је тужилац наредио да се обаве вјештачења, као и ДНК анализа да би се потврдило ко је отац", рекао је наш саговорник.

Избола бебу

Фочу је и прије тачно пет година шокирало још једно монструозно убиство дјетета. Тада је Нермина Бајровић након што је родила бебу ножем ју је више пута избола по грудном кошу и врату, а тијело бацила у пољски wц.

Случај се открио када је дошла у болницу са обилним крварањем, те су доктори утврдили да је недавно родила.

(ЕуроБлиц)

Коментари / 0

Оставите коментар