Šokirane komšije čedomorke kod Foče

Senada K. (19) uhapšena je zbog sumnje da je u selu Krševine kod Foče poslije porođaja udavila svoju bebu i zatim je zakopala.

Republika Srpska 28.10.2016 | 12:06
Šokirane komšije čedomorke kod Foče
Slučaj koji je šokirao mještane Foče desio se 14. avgusta ove godine, ali je Senada uhapšena tek u utorak.

Mještani sela Krševina kažu da poznaju Senadu i da znaju da je neko vrijeme imala momka, ali da su šokirani što je odlučila da ubije tek rođenog sina.

"Poznajem tu porodicu i mislim da je roditelji ne bi puno osuđivali da je rodila djete. Ovako je bacila ljagu na cijelu porodicu", rekla je jedna od komšinica ove porodice.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo rekli su, navodeći inicijale, da su prikupili operativna saznaja o mogućem čedomorstvu i zatim djevojku pozvali u policijsku stanicu da utvrde šta se desilo.

"Tokom kriminalističke obrade ona je inspektorima priznala da je u blizini porodične kuće rodila živo muško djete i odmah ga udavila, a potom zakopala", pojasnili su u policiji.

Oni su dodali da su po naredbi Osnovnog suda Foča, u utorak na mjesto ubistva izašli postupajući tužilac, sudski vještak i uviđajna ekipa Odeljenja kriminalističke policije CJB Foča.

"Tokom uviđaja nađeni su i ekshumirani ostaci beživotnog tjela novorođenčeta, koji su prevezeni u prosekturu Univerzitetske bolnice Foča. Po naredbi tužioca biće obavljena sva potrebna medicinska vještačenja", istakli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, policiji su mještani ovog sela prijavili da su ranije primijetili da je Senada trudna, ali da odjednom više nema stomaka i da nisu čuli da je rodila.

"Policija je veoma ozbiljno shvatila ovu prijavu i tokom istrage potvrdili su navode ove prijave. Inspektori su ostali zgroženi kada su našli tijelo bebe, jer je bilo u fazi raspadanja", kaže izvor blizak istrazi.

On je pojasnio da je majka monstrum nakon što je priznala čedomorstvo u policiji rekla da je bio dječak i navela ko je otac bebe.

"Tijelo je bilo u takvom stanju da se nije moglo utvrditi da li je bilo muško ili žensko djete. Zbog toga je tužilac naredio da se obave vještačenja, kao i DNK analiza da bi se potvrdilo ko je otac", rekao je naš sagovornik.

Izbola bebu

Foču je i prije tačno pet godina šokiralo još jedno monstruozno ubistvo djeteta. Tada je Nermina Bajrović nakon što je rodila bebu nožem ju je više puta izbola po grudnom košu i vratu, a tijelo bacila u poljski wc.

Slučaj se otkrio kada je došla u bolnicu sa obilnim krvaranjem, te su doktori utvrdili da je nedavno rodila.

(EuroBlic)

Komentari / 0

Ostavite komentar