Није намјештен: Оглас из Бијељине постао хит

Нема никакве партијске, а ни родбинске везе. Приватник сам и једино што желим јесте да се неко пријави на конкурс и испуни потребне услове како би завршио специјализацију из медицине рада и наставио да ради у нашој ординацији.

Република Српска 28.10.2016 | 07:10
Није намјештен: Оглас из Бијељине постао хит
Тим ријечима директор специјалистичке амбуланте медицине рада "Медицал" у Бијељини др Винко Ђурић објашњава зашто је његова установа у позиву за додјелу специјализације објавила до сада невиђену реченицу.

У конкурсу који је освануо у "Гласу Српске", уз наведене услове које кандидати треба да испуне, пажњу је привукла и једна нетипична реченица: "Овај конкурс није намјештен". То је написано великим словима и са узвичником на крају.

"Објавио сам овакав конкурс због цјелокупне ситуације у земљи и окружењу, гдје сви мисле да се ништа не може добити без добре везе или уз помоћ партије", објашњава Ђурић.

За све конкурсе, каже, углавном и влада мишљење да су објављени само формално и намијењени за људе који су већ у радном односу или им је обећан посао. Због тога се досјетио да на овај начин разбије те предрасуде и покуша да привуче потенцијалне кандидате.

"Компетенције и способности ће пресудити, а не тамо нека веза", рекао је Ђурић.

Он је истакао да овај конкурс за додјелу специјализације из области медицине рада није за његовог сина, као што појединци вјероватно мисле.

"Мој син је завршио специјализацију из интерне медицине и овај конкурс га заиста не интересује", казао је Ђурић.

Социолог Иван Шијаковић каже да постоји устаљено мишљење у друштву да су готово сви конкурси намјештени и да не треба чудити ако се понекад појаве и овакви или слични садржаји у њима.

"Породичне, кумовске и партијске везе су већ одавно, нажалост, најсигурнији пут до добијања посла и зато се и појављује апсурд да морате ставити у конкурс да није намјештен да бисте дошли до потенцијалних кандидата", истакао је Шијаковић.

Нико се није јавио

Винко Ђурић је рекао да је исти конкурс расписао и крајем прошле године, али се нико на њега није пријавио.

"Вјероватно су људи мислили да је објављен за мог сина или неког кога познајем, па се нико није ни јавио. Зато сам сада одлучио свима ставити до знања да није намјештен и ако желе конкурисати, да то учине", објашњава Ђурић.

(Глас Српске)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

М

28.10.2016 05:27

Реалност ове дрзаве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

које државе?

28.10.2016 06:14

Прије би рекао да је то реалност овог народа. Народ покварен и зао, и неможе ништа нормално да организује. Само преваре и пљачке.

Name

Маја

28.10.2016 06:32

Имам ја једну тетку која је "оличење" морала. Увијек против нечасних људи, криминала, поштена, говори о правим вриједностима док њој нешто не затреба. Прије неки дан ме зове и пита знам ли ја неког на једном одјељењу на Паприковцу да јој закажем преглед јер се чека од 6 мјесеци до годину дана. Прошле године запослила сина преко везе. У пензију отишла преко везе. Били у Србији у рату. Користи све могуће повластице. Има некакву исказницу за паркинг па га не плаћа а сви имају по 100 кг и метар преко ледја. Стан добила скоро џаба, ја свој платила 120000КМ. Правична је док њој нешто треба. Па чекај тетка!!!

Name

боле

28.10.2016 06:45

РЕАЛНОСТ ДОДИКОВОГ РЕЗИМА!

Name

ре које

28.10.2016 06:55

Надопуна: сва три народа, народности и осталих.

Name

ЖИКА Ж

28.10.2016 07:20

УСЛОВИ ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА:ОПШТИ....... ПОСЕБНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

28.10.2016 12:27

Ништа без приватлука.

ОДГОВОРИТЕ