Nije namješten: Oglas iz Bijeljine postao hit

Nema nikakve partijske, a ni rodbinske veze. Privatnik sam i jedino što želim jeste da se neko prijavi na konkurs i ispuni potrebne uslove kako bi završio specijalizaciju iz medicine rada i nastavio da radi u našoj ordinaciji.

Republika Srpska 28.10.2016 | 07:10
Nije namješten: Oglas iz Bijeljine postao hit
Tim riječima direktor specijalističke ambulante medicine rada "Medical" u Bijeljini dr Vinko Đurić objašnjava zašto je njegova ustanova u pozivu za dodjelu specijalizacije objavila do sada neviđenu rečenicu.

U konkursu koji je osvanuo u "Glasu Srpske", uz navedene uslove koje kandidati treba da ispune, pažnju je privukla i jedna netipična rečenica: "Ovaj konkurs nije namješten". To je napisano velikim slovima i sa uzvičnikom na kraju.

"Objavio sam ovakav konkurs zbog cjelokupne situacije u zemlji i okruženju, gdje svi misle da se ništa ne može dobiti bez dobre veze ili uz pomoć partije", objašnjava Đurić.

Za sve konkurse, kaže, uglavnom i vlada mišljenje da su objavljeni samo formalno i namijenjeni za ljude koji su već u radnom odnosu ili im je obećan posao. Zbog toga se dosjetio da na ovaj način razbije te predrasude i pokuša da privuče potencijalne kandidate.

"Kompetencije i sposobnosti će presuditi, a ne tamo neka veza", rekao je Đurić.

On je istakao da ovaj konkurs za dodjelu specijalizacije iz oblasti medicine rada nije za njegovog sina, kao što pojedinci vjerovatno misle.

"Moj sin je završio specijalizaciju iz interne medicine i ovaj konkurs ga zaista ne interesuje", kazao je Đurić.

Sociolog Ivan Šijaković kaže da postoji ustaljeno mišljenje u društvu da su gotovo svi konkursi namješteni i da ne treba čuditi ako se ponekad pojave i ovakvi ili slični sadržaji u njima.

"Porodične, kumovske i partijske veze su već odavno, nažalost, najsigurniji put do dobijanja posla i zato se i pojavljuje apsurd da morate staviti u konkurs da nije namješten da biste došli do potencijalnih kandidata", istakao je Šijaković.

Niko se nije javio

Vinko Đurić je rekao da je isti konkurs raspisao i krajem prošle godine, ali se niko na njega nije prijavio.

"Vjerovatno su ljudi mislili da je objavljen za mog sina ili nekog koga poznajem, pa se niko nije ni javio. Zato sam sada odlučio svima staviti do znanja da nije namješten i ako žele konkurisati, da to učine", objašnjava Đurić.

(Glas Srpske)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

M

28.10.2016 07:27

Realnost ove drzave!

ODGOVORITE
Name

koje države?

28.10.2016 08:14

Prije bi rekao da je to realnost ovog naroda. Narod pokvaren i zao, i nemože ništa normalno da organizuje. Samo prevare i pljačke.

Name

Maja

28.10.2016 08:32

Imam ja jednu tetku koja je "oličenje" morala. Uvijek protiv nečasnih ljudi, kriminala, poštena, govori o pravim vrijednostima dok njoj nešto ne zatreba. Prije neki dan me zove i pita znam li ja nekog na jednom odjeljenju na Paprikovcu da joj zakažem pregled jer se čeka od 6 mjeseci do godinu dana. Prošle godine zaposlila sina preko veze. U penziju otišla preko veze. Bili u Srbiji u ratu. Koristi sve moguće povlastice. Ima nekakvu iskaznicu za parking pa ga ne plaća a svi imaju po 100 kg i metar preko ledja. Stan dobila skoro džaba, ja svoj platila 120000KM. Pravična je dok njoj nešto treba. Pa čekaj tetka!!!

Name

bole

28.10.2016 08:45

REALNOST DODIKOVOG REZIMA!

Name

re koje

28.10.2016 08:55

Nadopuna: sva tri naroda, narodnosti i ostalih.

Name

ŽIKA Ž

28.10.2016 09:20

USLOVI ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA:OPŠTI....... POSEBNI.

ODGOVORITE
Name

Bole

28.10.2016 14:27

Ništa bez privatluka.

ODGOVORITE