Анализа: Стварно најгори! Емполи и Хамбург у епизоди "Шта то бијеше гол"?!

Суморан голгетерски учинак од којег боли глава навијаче италијанског и немачког клуба.

Фудбал 29.10.2016 | 10:00
Анализа: Стварно најгори! Емполи и Хамбург у епизоди "Шта то бијеше гол"?!
Постоје они најбољи у европском фудбалу, Лео Меси, Кристијано Роналдо, Реал, Бајерн, Барселона.... А ту су и они најлошији, јунаци доњих дела табела, негативних статистика, носачи фењера и екипе за подсмех. После 10-ак одиграних кола у лигама петице, немачки Хамбург и италијански Емполи издвојили су се као прави анти-хероји када је у питању ефикасност.

Обе екипе су до сада постигле само по два гола! Емполи је за нијансу лошији јер је одиграо 10, а Хамбург девет првенствених утакмица од почетка сезоне.

Занимљиво, клуб из Тоскане је оба овосезонска поготка дао у победи, засад јединој у Серији А, над гостујућим Кротонеом, а та утакмица одиграна је 12. септембра. Стрелци су били Ђузепе Белуши и Андреа Коста. Иначе, напад Емполија ове сезоне предводе два права ветерана - Алберто Ђилардино који има 34 године и 37-годишњи Масимо Макароне. 

Када је у питању Хамбург, први гол овај клуб је постигао на отварању бундеслигашке сезоне, у ремију од 1:1 против гостујућег Инголштата. Дао га је амерички интернационалац Боби Вуд.

Нису дуго чекали навијачи Хамбурга на нови гол, јер је пао већ у следећем колу одиграном 10. септембра. Несрећа је у томе што је Хамбург изгубио на гостовању Бајеру у Леверкузену са 3:1. И опет је прецизан био Американац Вуд. А од тада голгетерски мук...

Интересантно је то што Емполи, упркос поменутом учинку, није последњи на табели Серије А. Овај клуб заузима претпоследње место са шест бодова, четири више од Кротонеа. За разлику од Емполија, Хамбург дели бундеслигашки фењер са Инголштатом, а оба тима освојила су по два бода.

Иначе, треће место на листи најнеефикаснијих екипа у Лиги петице деле француски Нанси и немачки Волфзбург, чији играчи су по пет пута тресли противничке мреже у досадашњем току сезоне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар