Analiza: Stvarno najgori! Empoli i Hamburg u epizodi "Šta to biješe gol"?!

Sumoran golgeterski učinak od kojeg boli glava navijače italijanskog i nemačkog kluba.

Fudbal 29.10.2016 | 10:00
Analiza: Stvarno najgori! Empoli i Hamburg u epizodi "Šta to biješe gol"?!
Postoje oni najbolji u evropskom fudbalu, Leo Mesi, Kristijano Ronaldo, Real, Bajern, Barselona.... A tu su i oni najlošiji, junaci donjih dela tabela, negativnih statistika, nosači fenjera i ekipe za podsmeh. Posle 10-ak odigranih kola u ligama petice, nemački Hamburg i italijanski Empoli izdvojili su se kao pravi anti-heroji kada je u pitanju efikasnost.

Obe ekipe su do sada postigle samo po dva gola! Empoli je za nijansu lošiji jer je odigrao 10, a Hamburg devet prvenstvenih utakmica od početka sezone.

Zanimljivo, klub iz Toskane je oba ovosezonska pogotka dao u pobedi, zasad jedinoj u Seriji A, nad gostujućim Krotoneom, a ta utakmica odigrana je 12. septembra. Strelci su bili Đuzepe Beluši i Andrea Kosta. Inače, napad Empolija ove sezone predvode dva prava veterana - Alberto Đilardino koji ima 34 godine i 37-godišnji Masimo Makarone. 

Kada je u pitanju Hamburg, prvi gol ovaj klub je postigao na otvaranju bundesligaške sezone, u remiju od 1:1 protiv gostujućeg Ingolštata. Dao ga je američki internacionalac Bobi Vud.

Nisu dugo čekali navijači Hamburga na novi gol, jer je pao već u sledećem kolu odigranom 10. septembra. Nesreća je u tome što je Hamburg izgubio na gostovanju Bajeru u Leverkuzenu sa 3:1. I opet je precizan bio Amerikanac Vud. A od tada golgeterski muk...

Interesantno je to što Empoli, uprkos pomenutom učinku, nije poslednji na tabeli Serije A. Ovaj klub zauzima pretposlednje mesto sa šest bodova, četiri više od Krotonea. Za razliku od Empolija, Hamburg deli bundesligaški fenjer sa Ingolštatom, a oba tima osvojila su po dva boda.

Inače, treće mesto na listi najneefikasnijih ekipa u Ligi petice dele francuski Nansi i nemački Volfzburg, čiji igrači su po pet puta tresli protivničke mreže u dosadašnjem toku sezone.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar