Стојковић, Марковић и Милић опет "Орлови"!

Јовица Цветковић саопштио списак од 18 имена за почетак квалификација за Европско првенство у Хрватској.

Остали спортови 30.10.2016 | 09:15
Стојковић, Марковић и Милић опет "Орлови"!
Селектор рукометаша Србије Јовица Цветковић саопштио је скраћени списак репрезентативаца за почетак квалификација за Европско првенство и рекао да није слична ситуација као када је водио екипу прошле деценије.

"Није ништа слично. Имали смо процес стварања репрезентације, правили смо је ни из чега. Тај посао је ишао како треба и успели смо да остваримо амбиције, прележимо дечије болести и стекнемо искуство кроз утакмице, квалификације и пријатељске дуеле. Оно што се касније дешавало је нешто што није ишло током који је та генерација обећавала и колико је била квалитетна", рекао је Цветковић за сајт Рукометног савеза Србије.

Репрезентативци Србије ће се окупити 30. октобра у Београду, прву утакмицу у квалификацијама играће 3. новембра против Пољске у Гдањску, док ће три дана касније дочекати Белорусију у Нишу. У групи је још и Румунија.

Позвани су:

Голмани: Страхиња Милић (Вардар), Владимир Цупара (Адемар Леон) и Дарко Арсић (Металург).

Крила: Немања Илић (Тулуз), Добривоје Марковић (Загреб), Дарко Дјукић (Килце) и Богдан Радивојевић (Фленсбург).

Пивотмени: Растко Стојковић (Мешков), Мијајло Марсенић (Вардар) и Зоран Николић (Констанца).

Бекови: Жарко Шешум (Гепинген), Момир Рнић (Мелсунген), Илија Абутовић (Вардар), Петар Ненадић (Берлин), Петар Дјорђић (Фленсбург), Немања Зеленовић (Магдебург), Стефан Терзић (Бенфика) и Александар Станојевић (Ал Ахли).

Цветковић је казао да има велику жељу да покуша да мобилише играче који су на врхунском нивоу, јер зенит генерације на челу са Момиром Илићем, Марком Вујином, Растком Стојковићем и другима није прошао. Такође, навео је да је разговарао са њих неколико и да разуме зашто појединци неће да се одазову.

"Они су на врхунцу. Сви су они ушли мало у године, али не делим играче на младе и старе, већ на добре и лоше. Ми смо мала земља. Не смемо да бацамо играче. Поготово када погледамо мало уназад и погледамо наш подмладак. Имамо тај проблем. Немамо наслеђе. То је чињеница. Налазимо се у изузетно тешкој ситуацији. Ова генерација је најзрелија. Треба је мобилисати, направити систем игре, који од 2009. године није направљен. Нисам га видео ових седам година", казао је Цветковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар