Говедаричина прва - задња шанса СзП

Вукота Говедарица, нови лидер СДС-а треба да се одазове на Додиков позив на састанак, али само и искључиво зато да му стави до знања да није дошао са њим да разговара, него да преговара, о мирном одласку са власти њега и његовог режима који је уназадио, опљачкао, па на крају и издао Републику Српску и све њене грађане.

Република Српска 27.10.2016 | 22:55
Говедаричина прва - задња шанса СзП
Говедарица мора Додику поставити прецизан рок (рецимо, најдаље до 01. децембра ове године) до када мора поднијети неопозиву оставку, а претходно смијенити актуелну владу и тиме омогућити формирање прелазне владе састављене од свих релевантних политичких субјеката чиме би се отворио пут слободним и фер изборима на у Републици Српској, с тим да би ванредни парламентарни и предсједнички избори били одржани најдаље у марту 2017. године.

Овакви захтјеви неће бити ништа ново.

Биће то конкретизација захтјева које су лидери СзП упутили са протесног скупа, који је 14. маја ове године одржан у Бањалуци (На које су у међувремену заборавили). Вукота Говедарица, тада није био на челу СДС-а, односно СзП, због чега он једини има кредибилитет да повуче конкретан потез. Остали лидери и лидерчићи опозиције нека се и даље чешкају по глави и присјећају гдје су све погријешили, можда им тако падне на памет и да би требали да преузму одговорност и сносе посљедице за своје грешке умјесто што и даље замајавају овај народ и глуме велике фаце, а више подсјећају на мале бебе које је чика Миле преварио и узео им звечку.

А та звечка стално звечи у ритму једне исте пјесме: „српско јединство“! Има ли јадније и од силне употребе изанђалије покривке за разне, али увијек крупне обмане властитог народа од те која се зове „српско јединство“?

Одговор на ово питање дају „лидери опозиције“ који кажу да их је (а и широке народне масе) Додик намагарчио референдумом. Ја то, између редова, читам овако:

„Ми смо знали да је Додик расписао референдум само зато да би преварио народ пред изборе, али умјесто да јавно упозоримо на ту превару и да позовемо народ да на њу не насједа, ми смо се придружили Додиковој превари и заједно са њим варали тај исти народ. Сада видимо да је он бољи преварант од нас и да је осим народа преварио и нас саме и ми смо сада зато јако љути“.

Можда гријешим, али ако нисам у праву, нека ми неко каже: Зашто је опозиција подржавала референдум, за који се знало да је превара, ако су им намјере за разлику од Додикових биле часне? Да СзП на изборима није доживио дебакл који је доживио, да ли би призали да је референдум био превара и да су у њој учествовали само зато да би као и Додик добили више гласова обманом народа на чије се јединство позивају?

Ако је из истог разлога постигнуто „српско јединство“ око кандидата за начелника Сребренице, а бојим се да јесте, хоће ли неко сносити одговорност за превару грађана и за непотребно, али врло опасно дизање тензија. Хоће ли грађанима Сребренице живот постати квалитетнији зато што су за начелника добили чедо „српског јединства“, које је и у овом случају поститгнуто само зато да неко СзП-овцима не би приговорио да су „мањи Срби“ од Додикових „црвених Срба“.

Непрестаним надметањам с Додиком на његовом национал-примитивном игралишту, опозиција је та која је унапријед осуђена на пораз. С друге стране, побједа опозиције у Додиковој игри била би равна катастрофи, јер би то значило да смо добили „Бају над Бајом“.

Погубној политици Додиковог режима мора се супротставити опција која ће бити контра, не само криминалу и корупцији, већ и примитивизму, примитивном национализму, бахатости, лажима и свим другим обиљежјима овог режима.

Опозиција мора јасно да указује на режимске преваре умјесто што „уједињена“ с режимом у тим преварама учествује. Плакање над властитом политичком судбином, или слављење непостојећих изборних побједа, неће никоме помоћи, а најмање онима који се коначно морају суочити са властитим грешкама.

Вријеме је за конкретне потезе, а Вукота Говоедарица, као нови политички лидер опозиције има добру прилику и видјећемо да ли ће је искористити заузимањем јасног става према режиму Милорада Додика, од кога се може тражити једино одступање са политичког трона и ништа више.

Овај пут Режиму треба јасно ставити до знања да ће се игнорисањем захтејева опозиције и јавности сучити са врло озбиљним одговором незадовљног народа. Критична маса без обзира на све резултате купљених и продатих избора постоји – вријеме је да се искристалишу лидери који ће ту масу повести.

Аутор: Миљан Ковач

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

лако

27.10.2016 17:30

са господином господски ! са махалусом само мозе махалуса алапаца.вукота мора преузети инцијативу и са тиме га добити.нема од цекања ниста,миле је мајстор манипулације и махинације, слободан в. га мозе једино реторицки сломити.и треба га препустити таквима у дијалог и расправу.вукота само напрјед морас јако и расцисти странку јос има папака спаваца,лопова,кварњака.до побједе без компромиса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукоје

27.10.2016 17:31

Буде ли Вукота слусо овакве" добронамјерне" савјете разнних аналитицара а не себе као лидера највеце опозиционе странке,бојим се да це навецу стету имати СДС И СРПСКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

27.10.2016 17:33

Све сами аналитичари и савјетници. Све мој до мојега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет не слусате

27.10.2016 18:04

Па лијепо вам је Тадиц написао да ће СДС добити предсједника кога ће свако савјетовати и нико неће слусати

Name

Глас народа

27.10.2016 18:03

Лидер мора слушати глас народа, Доста је било арогантног Тадића и саможивог Чавића, видите ли како су прошли. Само напријед Вукота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психо-Аналитчар

27.10.2016 18:15

Да ли са овим човјеком-дијагнозом , треба разговарати и како???? .Параноја болест се карактерише са суманутим идејама које су погрешне, нереалне и не подлежу корекцијама. То значи да параноична особа верује у своју замисао и не прихвата никаква друга логична објашњења. . Особе са параноидним поремечајем су интелигентне и велики перфекционисти, притом су сумњичаве и верују да су само оне праведне.Веома често имају изливе беса, али им идеје не прелазе у суманутост. Параноидне црте укључују параноидни поремећај, али у знатно мањој мери. Људи са параноидном адаптацијом личности веома су интелигентни, сумњичави и теже перфекционизму,али то не ремети њихов свакодневни живот и добро се уклапају у породицу и друштво. Суманути поремећаји одликују се развојем једне сумануте мисли или групе повезаних суманутих идеја које су трајне, а понекад и доживотне. Карактеристично за сумануту психотичност је да болесник изван суманутог система нема других поремећаја мишљења, нити поремећаја других психичких функција. Зато се ова болест понекад назива „разумно лудило“...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја 'Нако мало

27.10.2016 18:26

потписујем. Управо тако. Цовјек је болестан, али на свој нацин. Опасно (по околину) болестан

Name

Дића

27.10.2016 18:20

Вукова нетреба да иде код Додели то је штета по народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

брат Ђуро

27.10.2016 18:20

Имао си Миљане добрих текстова. Ово нема везе ни са једном темом, потпуно промашено. Прочитај ово за годину дана и сам ћеш видјети колико си промашио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема потребе да се понижава.

27.10.2016 18:37

О чему да причају? Јасно се знају политике Сдс и Снсд . Сто раније није звао Босица, ако се брине за Србе и будућност оваца!

Name

Додиковац

27.10.2016 18:23

Има једна пословица ако немозес да их побједис онда им се придрузи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

27.10.2016 18:33

А ко то говори издали сте све у сарајеву и зато платили цијену на изборима никад се нецете опоравити од овог пораза

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дића

27.10.2016 18:37

Нема придруживања ми смо победници у души са олошима нетреба имати посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицем у лице

27.10.2016 18:40

Додика нико неће побиједити на изборима, то свима треба бити јасно зтато што он контролише бирачко тијело, новцем притисцима итд. Опозиција се мора сучити лице у лице с њим доста је било бјежања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

27.10.2016 18:49

Ово це бити борба са вјетрењацама младог Говедарице.Глупо је нападати лопове и тразити њихову смјену а не оцистити такве из свог окрузења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

27.10.2016 19:05

Свака част за цццц...

ОДГОВОРИТЕ
Name

порука искрена

27.10.2016 19:11

Народе, народе на вријеме се уразуми, бице мозда касно кад сватис политику Додика има их Јос. Сто прицају бајке народу. " Од главе риба смрди!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина!

27.10.2016 19:32

Типицан примјер за Требиње, у коме је ПДП Славко Вуцуревиц запосљавао само своје цланове,а на власт је досао захваљујуци СДСовим гласовима,да би то запославање ПДП претворило у јаку странку,а СДС девастиран!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Истина

27.10.2016 21:17

Потпуно сте у праву. ПДП је у Требињу ојацао захваљујуци СДС-у. Али видјецемо их сада докле це стици када им оде Славко. И јос ово да додам, за ове изборе кандидат је требао да буде неко из СДС -а, такав је договор био, али ни то нису испостовали. Превелика амбиција им се обила о главу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

27.10.2016 22:26

Вукота је образован и паметан човјек и има већа муда од тебе љигавче .

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Добој

28.10.2016 08:54

Коначно прави лидер СДС-а који ће растурити црвену неман

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС КРАЈИНЕ

28.10.2016 08:55

ТРЕБА НАМ СРПСКО ЈЕДИНСТВО И ОКУПЉАЊЕ СВИХ СНАГА ОКО ПРЕДСЈЕДНИКА ДОДИКА!!!!!

ОДГОВОРИТЕ