Кристини је хитно потребна операција

Требињски средњошколци организовали су хуманатарну акцију прикупљања новчане помоћи за Кристину Батинић из Билеће, обељеле од Вилсонове болести која напада јетру, а Кристина потребна хитна трансплатација.

Република Српска 27.10.2016 | 19:05
Кристини је хитно потребна операција
Ученици требињских средњих школа у сарадњи са Асоцијацијом средњошколаца БиХ у Дучићевој улици организовали су акцију прикупљања средстава за Кристину Батинић, седамнаестогодишњу ученицу Гимазије „Голуб Куреш“ из Билеће, која болује од Вилсонове болести, а која је достигла критичан степен.

Сандра Бранковић, предсједник Савјета ученика Гимназије „Јован Дучић“, истакла је да је ово прва акција прикупљања помоћи за Кристину, коју ће организовати требињски средњошколци.

"Ми данас органуизјемо прву акцију, једну од оних које се организују за прикпуљање помоћи Кристини Батинић из Билеће. Планирамо већ у недјељу да реализујемо и другу, јер новац је неопходан и желимо што прије да сакупимо што већу своту. Надам се да ће се сви суграђани укључити, јер мислим да у свјесни ситуације у којој се налазе Кристина и њени родитељи", каже Сандра Бранковић из Гимназије "Јован Дучић".

Једина нада за Кристину Батинић је трансплантација јетре у Италији, коју би требало обавити што прије. Процјењује се да ће трошкови износити између 130.000 и 250.000 евра, због чега је неопходна помоћ свих хуманих људи, а акција је покренута широм БиХ.

"Осим ових акција, ученици су и самовољно прикупљали новац по школама. Драго ми је да, не само требињска Гимназија, него и остале школе широм БиХ пружају помоћ Кристини, којој је потребна велика свота новца и надам се да ће се успјети скупити све на вријеме. Средњошколци су реаговали како треба, у школама је завршна фаза и надам се да ће то помоћи њеним родитељима", истиче Шпиро Вучинић из Асоцијације средњошколаца БиХ.

Кристина се тренутно налази у Универзитетској дјечјој клиници у Београду заједно с родитељима, гдје чека неопходан новац за трансплантацију и наставак лијечења у Италији.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ис

27.10.2016 20:13

Дајте људи хуманитарни телефон...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

28.10.2016 05:37

Дрзава мора да рјесава овакве проблеме,да се донесе закон. Људски зивот и здравље су највазнији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво дјецо

28.10.2016 20:56

Дајте СМС број и рацуне девизне и динарске да се уплацује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

wхyдонате

27.02.2024 13:58

Невјеројатна иницијатива за скупно финанцирање трансплантације јетре! Како можемо помоћи? Свака донација чини разлику. <а хреф= " хттпс://бит.лy/3ИфорФа"> групно финанцирање за трансплантација јетре </а>

ОДГОВОРИТЕ