Kristini je hitno potrebna operacija

Trebinjski srednjoškolci organizovali su humanatarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za Kristinu Batinić iz Bileće, obeljele od Vilsonove bolesti koja napada jetru, a Kristina potrebna hitna transplatacija.

Republika Srpska 27.10.2016 | 19:05
Kristini je hitno potrebna operacija
Učenici trebinjskih srednjih škola u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca BiH u Dučićevoj ulici organizovali su akciju prikupljanja sredstava za Kristinu Batinić, sedamnaestogodišnju učenicu Gimazije „Golub Kureš“ iz Bileće, koja boluje od Vilsonove bolesti, a koja je dostigla kritičan stepen.

Sandra Branković, predsjednik Savjeta učenika Gimnazije „Jovan Dučić“, istakla je da je ovo prva akcija prikupljanja pomoći za Kristinu, koju će organizovati trebinjski srednjoškolci.

"Mi danas organuizjemo prvu akciju, jednu od onih koje se organizuju za prikpuljanje pomoći Kristini Batinić iz Bileće. Planiramo već u nedjelju da realizujemo i drugu, jer novac je neophodan i želimo što prije da sakupimo što veću svotu. Nadam se da će se svi sugrađani uključiti, jer mislim da u svjesni situacije u kojoj se nalaze Kristina i njeni roditelji", kaže Sandra Branković iz Gimnazije "Jovan Dučić".

Jedina nada za Kristinu Batinić je transplantacija jetre u Italiji, koju bi trebalo obaviti što prije. Procjenjuje se da će troškovi iznositi između 130.000 i 250.000 evra, zbog čega je neophodna pomoć svih humanih ljudi, a akcija je pokrenuta širom BiH.

"Osim ovih akcija, učenici su i samovoljno prikupljali novac po školama. Drago mi je da, ne samo trebinjska Gimnazija, nego i ostale škole širom BiH pružaju pomoć Kristini, kojoj je potrebna velika svota novca i nadam se da će se uspjeti skupiti sve na vrijeme. Srednjoškolci su reagovali kako treba, u školama je završna faza i nadam se da će to pomoći njenim roditeljima", ističe Špiro Vučinić iz Asocijacije srednjoškolaca BiH.

Kristina se trenutno nalazi u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Beogradu zajedno s roditeljima, gdje čeka neophodan novac za transplantaciju i nastavak liječenja u Italiji.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Is

27.10.2016 20:13

Dajte ljudi humanitarni telefon...

ODGOVORITE
Name

M

28.10.2016 05:37

Drzava mora da rjesava ovakve probleme,da se donese zakon. Ljudski zivot i zdravlje su najvazniji.

ODGOVORITE
Name

bravo djeco

28.10.2016 20:56

Dajte SMS broj i racune devizne i dinarske da se uplacuje.

ODGOVORITE
Name

whydonate

27.02.2024 13:58

Nevjerojatna inicijativa za skupno financiranje transplantacije jetre! Kako možemo pomoći? Svaka donacija čini razliku. <a href= " https://bit.ly/3IforFa"> grupno financiranje za transplantacija jetre </a>

ODGOVORITE