Мићо Мићић: Истина испливава на површину

На површину испливава права истина о дешавањима на недавно одржаним локалним изборима, а показује се и право лице неких појединаца и странака, што је јасно након поновног пребројавања гласова у Амајлијама поред Бијељине.

Република Српска 27.10.2016 | 22:52
Мићо Мићић: Истина испливава на површину
"Све вријеме су нас оптуживали да смо се бавили прљавом кампањом, да смо крали гласове, правили су чак и митинге поводом тога, а заправо су се они бавили тиме. Али, сада је коначно јасно свима ко је морални и прави побједник и ко је шта радио", оцијенио је предсједник ГО СДС и градоначелник Бијељине Мићо Мићић на данашњој конференцији за медије.

Он је додао да је само једна мала провјера у Амајлијама показала право стање ствари.

"Крали су од мене, од других политичких субјеката, али, оно што најбоље говори о њима је чињеница да су крали и сами од себе. Ништа боље нису могли ни да ураде, јер су у тој странци углавном политички прелетачи из личних интереса", оцијенио је Мићић.

Мићић није спекулисао ко ће бити одборници у Скупштини Града након поновног бројања гласова у Амајлијама. Он је позвао надлежне институције да наставе да раде свој посао и најавио да СДС неће ни сада вршити притисак на њих:

"Вјерујем да ће институције Републике Српске и на нивоу БиХ наставити да одговорно раде свој посао и да ће утврдити ко је одговоран за ове изборне манипулације", изразио је своје очекивање Мићић.

Говорећи о процесу формирања локалне власти, Мићић је подсјетио да ће два политичка блока имати приближно исту заступљеност у локалној скупштини, али да су он и СДС побједници избора и да они треба да понесу одговорност за формирање власти:

"За формирање власти ће требати много умијећа и компромиса да би се направила најбоља власт коју грађани Бијељине заслужују. Желимо да направимо широку коалицију која подразумијева учешће великог броја субјеката укључених у политику. Имамо двије могућности – да се договоримо у интересу грађана или да се понашамо као наши противници у претходним мјесецима, односно да блокирамо функционисање Града. Немамо право да блокирамо функционисање Града и зато смо отворени за разговор са свима, како би направили најбољу могућу власт, наставили са изградњом добрих међуљудских односа и започетим пројектима", био је јасан Мићић, најављујући да ће вечерас почети разговори са првим од политичких субјеката заступљеним у Скупштини Града.

Мићић је додао да преговори о учешћу у власти неће бити вођени једино са „Успјешном Српском" чија политика не улива повјерење нити гарантује да се неће поновити њихова издаја и понашање из претходних мјесеци.

ГО СДС-а Бијељина